Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Rondetafelsessie: Privacy en de OR

Locatie
Hoge Rijndijk 306, 2314 AM, LEIDEN
Datum en tijdstip
24 april 2018 14:00

Privacy gaat iedereen aan. Vanaf 25 mei a.s. vervalt de Wbp en gaat de nieuwe privacywet AVG in. Dit betekent een uitbreiding van de privacyrechten van individuen en meer verantwoordelijkheden voor organisaties. Wat verandert er precies en welke rol speelt uw OR in dit proces?

Is uw organisatie al klaar voor de AVG?

Mr. Anneloes Korremans en mr. Rick van Herk van het arbeids- en medezeggenschapsrecht team van De Clercq openen de middag met een korte presentatie over de meest in het oog springende aspecten van de AVG.

Aan de hand van een aantal door u te formuleren speerpunten kunt u vervolgens interactief aan een ronde tafel in een kleine setting met elkaar ervaringen en praktische tips uitwisselen. Elke ronde tafel zal worden begeleid door een van onze WOR-specialisten. Daarbij kunnen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

 

  • Instemmingsrecht bij regelingen op het gebied van aanstellings- en ontslagbeleid, personeelsbeoordeling, verzuimregistratie, personeelsvolgsystemen, managementinformatiesystemen etc.
  • Moet er een DPIA worden uitgevoerd en wat is de rol van de OR daarbij?
  • Moet er een FG worden aangesteld en wat is zijn takenpakket?

Tot slot worden plenair de belangrijkste uitkomsten van de rondetafelgesprekken besproken.

U bent dinsdag 24 april 2018 vanaf 14.00 uur welkom. Om 14.15 uur starten we met het inhoudelijke deel, waarbij een lekkere high tea zal worden geserveerd. Aansluitend is er tot 16.30 uur tijd om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers of op informele wijze vragen te stellen aan de advocaten van De Clercq.

Wij zien uw komst graag tegemoet!

Deelname is kosteloos, na aanmelding rekenen we op uw komst. Let op: Vanwege het karakter van deze bijeenkomsten kunnen er per OR maximaal twee deelnemers worden aangemeld.

Ook interessant?

OR Live

11 oktober 2023 09:00 OR Live