Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Rondetafelbijeenkomst voor Ondernemingsraden: Goed bestuur, toezicht en medezeggenschap

Goed, integer bestuur is van essentieel belang voor elke onderneming. De voorbeelden bij instellingen waar dat volledig is mis gelopen zijn legio. Denk aan de Vestia affaire, Rochdale en Zorgroep Alliade, die zeer recent wegens een gebrek aan integere en beheerste bedrijfsvoering onder verscherpt toezicht is gesteld door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Good governance gaat niet alleen over de cultuur en  waarden van de organisatie en de persoon van de bestuurder, maar ook over toezicht. Goed toezicht is een belangrijke voorwaarde voor good governance. En niet alleen de RvC/RvT maar ook de ondernemingsraad heeft een toezichthoudende rol.

Mr. Ernst van Win, teamleider van het arbeids- en medezeggenschapsrechtteam van De Clercq, opent de middag met een korte presentatie over de belangrijkste aspecten van (good) governance en de rol van de OR, naast het toezichthoudend orgaan en de onderneming (de “gouden driehoek”).

Na deze inhoudelijke inleiding zal onder leiding van een van onze WOR-specialisten in een kleine setting interactief met elkaar gesproken worden en kunnen ervaringen en praktische tips uitgewisseld worden over onder andere de volgende onderwerpen:

  • De waarden van uw organisatie
  • De gouden driehoek
  • De voordrachtcommissaris
  • Rechten van de OR op grond van de WOR
  • Het belang van codes en afspraken
  • Communicatie

U bent dinsdag 9 april vanaf 14.00 uur welkom. Om 14.15 uur starten we met het inhoudelijke deel, waarbij een lekkere high tea zal worden geserveerd. Aansluitend is er tot 16.30 uur de tijd om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers of op informele wijze vragen te stellen aan de advocaten van De Clercq.

Tot slot worden plenair de belangrijkste uitkomsten van de rondetafelgesprekken besproken. Voor 17.00 uur zal deze bijeenkomst afgelopen zijn en kunt u niet alleen met een goed gevulde maag naar huis, maar ook met een goed gevulde gereedschapskist, zodat u als ondernemingsraad bij kunt dragen aan good governance.

Wij kijken uit naar uw komst!

Voor deelname aan deze bijeenkomst vragen wij een bijdrage van €75. Komt u met 2 leden van uw OR? Dan betaalt u €125 in totaal. Bent u cliënt van ons kantoor? Dan is uw deelname kosteloos. U kunt zich hier aanmelden.

Let op: vanwege het karakter van deze bijeenkomsten kunnen er per OR maximaal twee deelnemers worden aangemeld.

Ook interessant?

OR Live

11 oktober 2023 09:00 OR Live