Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Nieuw pensioenstelsel

Ons pensioenstelsel is sinds de inwerkingtreding van de nieuwe pensioenwet (NPW) op 1 juli 2023 ingrijpend gewijzigd. Veel mensen vinden pensioen ingewikkeld en een ‘ver van mijn bed show’. We hebben toch de sociale partners die hierover de onderhandelingen voeren? Helaas is dat te kort door de bocht. Pensioen is een belangrijke – zo niet de belangrijkste – arbeidsvoorwaarde. Bij een fulltime dienstverband werkt de gemiddelde Nederlander namelijk één dag per week voor zijn of haar pensioen. Nu uiterlijk 1 januari 2028 alle pensioenregelingen aan de nieuwe pensioenwet moeten zijn aangepast, zullen werkgevers – en dus ook HR – zich in pensioen moeten verdiepen.

  • Wat is er in het nieuwe pensioenstelsel veranderd?
  • Wat moet er voor 1 januari 2028 allemaal geregeld zijn? En wanneer moeten we daarmee aan de slag?
  • Wat is de rol van HR in dit proces?
  • Hoe kunnen werkgevers zich door hun pensioenkeuzes onderscheiden?

Daarover praten Renée Huijsmans en Barbara van Dam-Keuken u graag bij tijdens dit (gratis) live webinar op donderdag 18 januari 2024 van 09.00-10.00 uur.

Aan het einde van dit webinar bent u op de hoogte van de toekomstige veranderingen in ons pensioenstelsel en weet u wat er, gelet hierop, van u als HR verwacht mag worden.

Wanneer u zich aanmeldt heeft u de optie uw aanmelding gelijk op te nemen in uw zakelijke agenda. Een week voorafgaand aan het webinar ontvangt u van ons een e-mail met een link naar het webinar.

Wij zien u graag op donderdag 18 januari 2024 van 09.00-10.00 uur. Deelname is kosteloos. Inschrijven kan hier.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Renée Huijsmans en Barbara van Dam-Keuken

Ook interessant?