Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Medezeggenschap

Medezeggenschap heeft een belangrijke rol bij de besluitvorming binnen ondernemingen. De ondernemingsraad kan een cruciale schakel zijn in de besluitvorming wanneer hij een advies- of instemmingsrecht heeft en kan zorgen voor een vergroting van draagvlak onder de medewerkers. Toch wordt de ondernemingsraad nog vaak gezien als een lastige horde die genomen moet worden in de besluitvorming. Maar is dit wel terecht?

Tijdens dit webinar op donderdag 21 maart 2024 praat Renate Vink-Dijkstra, advocaat Arbeid en Medezeggenschap bij De Clercq advocaten, u bij over medezeggenschap met in het bijzonder aandacht voor het advies- en instemmingsrecht van de ondernemingsraad. Zij zal in dit webinar praktische tips geven voor het juist en tijdig inschakelen van de ondernemingsraad die kunnen bijdragen aan  een constructieve aanpak van medezeggenschapstrajecten. Hierbij zal duidelijk worden wat de waarde is van een goede verstandhouding tussen de bestuurder en de ondernemingsraad en de rol van HR daarbij. In het webinar komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het belang van medezeggenschap
  • Het adviesrecht;
  • Het instemmingsrecht;
  • Het inrichten van medezeggenschapstrajecten.

Na afloop bent u op de hoogte van het belang van goede medezeggenschap, wat het verschil is tussen advies- en instemmingsrecht en heeft u handvatten voor het doorlopen van een medezeggenschapstraject.

Wij zien u graag op donderdag 21 maart 2024 van 09.00-10.00 uur. Deelname is kosteloos. Inschrijven kan hier

Tot dan!

Vragen?

Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact op met Renate Vink-Dijkstra, Advocaat – Partner Arbeid, Medezeggenschap en Pensioen.

Ook interessant?