Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

De master spreekt … privacywet 2018 (AVG)

Locatie
Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstraat 9, Utrecht
Datum en tijdstip
29 september 2017 15:00

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in alle EU-lidstaten van toepassing. Alle organisaties in de publieke en private sector worden geacht om vanaf die datum hun bedrijfsvoering met de AVG in overeenstemming te brengen. De AVG kent een hoop nieuwe verplichtingen, waaronder de aanstelling van een functionaris gegevensbescherming, documentatieplicht, het uitvoeren van Privacy Impact Assessments en het toepassen van Privacy by Design en Privacy by Default. Wat houdt dit volgens de wetgever precies in? Welke concrete aanknopingspunten biedt de huidige en toekomstige wetgeving?

Nadat Natascha van Duuren vanuit een juridisch perspectief kort is ingegaan op de nieuwe verplichtingen die voortvloeien uit de AVG, zal Richard Claassen vanuit de praktijk en vanuit zijn jarenlange ervaring vertellen hoe een gestructureerde Privacy by Design methode gaat helpen om een organisatie met een complex ecosysteem, aantoonbaar privacy-vriendelijk en -compliant te maken.

Van dit evenement zijn de presentaties én de volledige opname beschikbaar!

Klik hier voor de presentatie van Natascha van Duuren.

Klik hier voor de presentatie van Richard Claassens.

Klik hier voor de volledige video-opname.

 

Sprekers

 

Natascha van Duuren

 

Natascha van Duuren werkt sinds 1998 als advocaat bij De Clercq en voltooide sindsdien de postdoctorale opleiding Informaticarecht (Grotius Academie) en de specialisatieopleiding Privacy en Persoonsgegevens aan de TILT (Tilburg Institute for Law, Technology and Society). Natascha adviseert nationale en internationale cliënten over kwesties met betrekking tot IT en privacy. Daarnaast is zij docent aan de HAN bij de Leergang Functionaris voor de Gegevensbescherming en gastdocent in het Executing Program in Digital Auditing aan de VU. Tevens is zij voorzitter van de Special Interest Group IT-Recht van het KNVI.

Richard Claassens

Richard Claassens was 2 jaar lead architect voor het programma Privacy bij SNS Bank NV en tien jaar applicatiearchitect voor klantgerichte processen en systemen van de bank op het gebied van innovatie, databasemarketing en compliance. Daarvoor was hij 10 jaar bij een groot aantal private en publieke organisaties als IT Architect actief, veelal bij de start van projecten. Zijn postdoctorale opleiding tot Master of Information Management opleiding (MIM) gaf hem expertise ten aanzien van organisatorische processen in relatie tot informatieverwerking.

 

 

Key takeaways:

  • Inleiding in AVG en welke concrete verplichtingen dit met zich meebrengt voor organisaties
  • welke maatregelen genomen moeten worden vóór 25 mei 2018
  • hoe u een gestructureerde Privacy by Design methode kunt ontwikkelen

Deelname is kosteloos. Voor aanmelden, klik hier.

Ook interessant?

OR Live

11 oktober 2023 09:00 OR Live