Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Het levenstestament, Schenken en Nalaten en Erfbelasting besparen

Datum en tijdstip
24 april 2018 14:30

Voor de cliënten van WIJdezorg, hun naaste familieleden en/of hun verzorgers, verzorgt ons notariaat een lezing. De volgende onderwerpen staan op het programma:

Levenstestament

Er is de laatste  tijd  veel aandacht  voor het “levenstestament”. Dit is een belangrijk document voor de situatie waarin u uw belang niet meer zelf kunt behartigen.

Maar wat is een levenstestament precies en wat is de meerwaarde ervan voor u persoonlijk? U krijgt informatie over het levenstestament  en over de verschillende keuzes die u kunt maken zodat u uw belang bij ziekte, wilsonbekwaamheid en/of langdurige afwezigheid optimaal kunt laten behartigen.

Schenken en nalaten

Hoe doet u een geldige schenking? Wat zijn de gevolgen van een schenking? Wat moet u regelen in een testament en wat kunt u ook buiten een testament om rechtsgeldig vastleggen? Deze vragen worden beantwoord en u krijgt praktische informatie over het in gang zetten van een schenking of het opstellen van een testament.

Erfbelasting besparen

Wij Nederlanders  staan bekend  als een spaarzaam volkje. Dat heeft zeker zijn voordelen maar de Belastingdienst pikt een aanzienlijk  graantje mee zodra uw spaargeld   in handen komt van uw erfgenamen. Wij voorzien u van tips en wetenswaardigheden over de Nederlandse erfbelasting en schenkbelasting zodat u kunt beoordelen of u belasting kunt besparen door het doen van schenkingen aan uw naaste familieleden of door het opstellen van een testament.

 

Kandidaat-notaris mr. Caroline van Niekerk verzorgt de lezing en praat alle aanwezigen bij over deze onderwerpen.

Bent u geen cliënt bij WIJdezorg maar wel op zoek naar meer informatie over deze onderwerpen? Neem dan gerust contact op met ons notariaat.

Ook interessant?

OR Live

11 oktober 2023 09:00 OR Live