Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Kennissessie Onderwijs

Datum en tijdstip
26 november 2019 09:15

Op dinsdag 26 november 2019 organiseert het team Onderwijsrecht een Kennisbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst brengen onze specialisten u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het onderwijsrecht.

Het Arbeidsrecht is de afgelopen jaren volop in beweging. Zo heeft de inwerkingtreding van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) op 1 januari 2020 gevolgen voor álle onderwijswerkgevers. Er zullen intern strategische beslissingen moeten worden genomen over het HR-beleid. Denk daarbij aan vragen rondom de nieuwe ketenregeling en of het beleid tot dossieropbouw volstaat.

Ook zal de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) op 1 januari 2020 in werking treden. Hierdoor krijgen ook openbare schoolbesturen te maken met het private arbeidsrecht.

De 3 onderwerpen die tijdens onze kennissessie aan bod komen zijn:

  • de gevolgen van de WAB in het onderwijs;
  • de actualiteit aan de hand van jurisprudentie;
  • mediation in het onderwijs.

Uiteraard zal er voldoende gelegenheid zijn onderling ervaringen uit te wisselen en eigen casuïstiek in te brengen.

De bijeenkomst duurt van 09:30 uur tot 11:45 uur (inloop vanaf 09:15 uur). Kosten voor deelname bedragen €100,- per persoon.

We hopen u de 26ste november a.s. te mogen verwelkomen op onze vernieuwde locatie (Hoge Rijndijk 306 te Leiden).

Het Onderwijsteam van De Clercq advocaten notariaat

 

Renée Huijsmans is – zoals een cliënt haar eens omschreef – nuchter en to the point. Ze past daarmee goed bij De Clercq. Door haar luisterend oor en oprechte interesse weet zij zich eenvoudig in uw situatie te verplaatsen, wat het prettig maakt om met haar te sparren.

 

Henriëtte van Baalen is in haar streven naar het beste resultaat voor haar cliënt zeer vasthoudend en gaat graag recht op haar doel af. Haar talrijke nevenactiviteiten verraden een brede kijk op het vak en een brede belangstelling voor de wereld om haar heen.

 

 

Caroline Mehlem is een advocaat die denkt in oplossingen. Haar grootste kracht is haar persoonlijke en doortastende aanpak. Dankzij haar betrokkenheid, kennis en duidelijkheid geniet ze veel vertrouwen onder cliënten én collega’s. Caroline is Française, maar heeft ook Duitse, Spaanse en Engelse roots. En ja: ze is inderdaad vijftalig en dát is natuurlijk mooi meegenomen.

  • Meld je aan voor dit evenement

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates en de beste tips in je inbox

Ook interessant?

OR UpToDate

12 december 2019 09:00 OR UpToDate