Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Hoe bereidt een bedrijf als Atos zich voor op de AVG?

Locatie
Koningsbergerstraat 9, Utrecht
Datum en tijdstip
12 september 2017 19:30

Het KNVI is de Nederlandse beroepsvereniging van en voor IT-professionals en -managers. Het is een onafhankelijk platform waar leden al meer dan 50 jaar hun vakkennis bijhouden en hun netwerk onderhouden. Binnen het KNVI zijn verschillende Special Interest Groups (SIG) actief. Als voorzitter van de SIG IT-Recht nodigt Natascha van Duuren (advocaat en partner IT, IE & Privacy) u van harte uit voor de bijeenkomst Hoe bereidt een bedrijf als Atos zich voor op de AVG?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is vorig jaar mei in werking getreden. Instellingen en bedrijven hebben nog maar tot 25 mei 2018 de tijd om volledig aan de verordening te voldoen. De Autoriteit Persoonsgegevens raadt organisaties aan op tijd te beginnen met de implementatie van de nieuwe regels. Begin januari dit jaar publiceerde AGConnect de resultaten van een onderzoek waaruit bleek dat een kwart van de organisaties op dat moment nog niet eens was begonnen met de voorbereiding op de AVG. De reden zou zijn dat de benodigde kennis bij deze organisaties ontbreekt. Er zijn ook bedrijven die al wel ver zijn met de voorbereidingen, zoals bijvoorbeeld Atos. De SIG IT-Recht heeft Paul Oor (Chief Security Officer Benelux & The Nordics (BTN) at Atos – ‎MSP-ISAC-NL) bereid gevonden te vertellen hoe een bedrijf als Atos zich voorbereidt op de AVG. De bijeenkomst vindt plaats op 5 juli 2017 in een locatie van de Hogeschool Utrecht aan de Koningsbergerstraat 9 te (3531 AJ) Utrecht (https://www.hu.nl/Data/Opleidingslocatie/Koningsbergerstraat%209%20Utrecht)

Paul Oor

Nadat hij zijn carrière begon als administrateur, werkte Paul meer dan 20 jaar als ICT verander- en interimmanager in diverse sectoren. Zijn ervaring met implementatie van innovatie vanuit technisch, organisatorisch en procesmatig perspectief, zette hij vanaf 1999 in als ICT Consultant en programma manager voor opdrachtgevers van de Europese Devoteam Group. Daarnaast specialiseerde hij zich in informatieveiligheid. Inmiddels werkt hij alweer bijna 10 jaar als ‘Chief Security Officer’ van de Global Business Unit Benelux & The Nordics van Atos.

Ook interessant?

OR Live

11 oktober 2023 09:00 OR Live