Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Congres OR in de Zorg

Locatie
Jaarbeurs MeetUp (Beatrixgebouw)
Datum en tijdstip
5 oktober 2020 09:00

Op 5 oktober organiseert ORnet het congres OR in de Zorg. Onze specialist Janka Sintemaartensdijk is aanwezig en verzorgt één van de plenaire sessies!

Good governance: driemaal is scheepsrecht!

In deze workshop staat de governance centraal: de verhoudingen met de mogelijke gesprekspartners van een ondernemingsraad. Hoe zit de driehoek van de Raad van Bestuur, de Raad van Toezicht en de ondernemingsraad precies in elkaar? Wat zijn de verschillende taken en verantwoordelijkheden? Wat mag van hen worden verwacht ten aanzien van medezeggenschap?

In de Governancecode Zorg zijn hiervoor belangrijk uitgangspunten en regels opgenomen. We geven je voorbeelden uit de praktijk hoe je dit het beste toepast. Zo krijg je hier diepgaand inzicht in.

Ook staan we stil bij de onderlinge verhoudingen binnen de ondernemingsraad. Die moeten op de juiste wijze worden gereguleerd om zorg te dragen voor zorgvuldige invulling van de medezeggenschap. We geven tips waar je direct mee aan de slag kunt. Uiteraard betrekken we hierbij de samenwerking met andere stakeholders, zoals de cliëntenraad.

Dit leer je: 

  • Inzicht in “de gouden driehoek”: De relatie van de OR met de bestuurder en de raad van toezicht.
  • Maak goede werkafspraken met de bestuurder. Wat mag je van een bestuurder verwachten? Je krijgt tips en inzichten om elkaar op een goede manier aan te spreken.
  • En kun je als OR naar de Raad van Toezicht, hoe werkt dat en wat kan de OR van een Raad van Toezicht verwachten?
  • Leer hoe interne governance werkt en krijg de tools om dit goed te regelen binnen jouw organisatie
  • Relatiemanagement met belangrijke stakeholders zoals de cliëntenraad

Meer info en aanmelden

Onze specialist

Janka Sintemaartensdijk

Na haar afstuderen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is Janka een aantal jaar als arbeidsrechtjurist werkzaam geweest bij een rechtsbijstandverzekeraar. In 2008 heeft zij de overstap gemaakt naar de advocatuur en in 2011 rondde Janka de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA, Erasmus Universiteit) met succes af. Naast adviseren en procederen, deelt Janka haar kennis graag door middel van het geven van (inhouse) workshops en cursussen.

Neem contact op met Janka

Ook interessant?