Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Congres OR in de Overheid

Datum en tijdstip
12 mei 2020 09:00

Op dinsdag 12 mei organiseert ORnet het congres OR in de Overheid! Specialist Renate Vink-Dijkstra is daarbij aanwezig en geeft een van de workshops.

2020 is een bijzonder jaar voor ambtenaren! Met één klap zijn zij naast ambtenaar ook werknemer geworden. De Wnra is van kracht geworden. Dat betekent onder meer dat het civiele arbeidsrecht moet worden toegepast. Ook het civiele arbeidsrecht is steeds aan verandering onderhevig, in 2020 is ook de WAB ingevoerd. Tijdens deze plenaire sessie worden de relevante gevolgen daarvan voor de overheid besproken. Ook de rol van de medezeggenschap mag daarbij niet ontbreken. Er zal worden ingegaan op de (praktische) gevolgen van deze nieuwe wetgeving voor ondernemingsraden bij de overheid.

Wat ga je leren tijdens deze workshop?

  • 2020: arbeidsrecht bij de overheid volgens de Wnra en de Wab, de belangrijkste gevolgen zullen in kaart worden gebracht.
  • De gevolgen voor de medezeggenschap worden toegelicht: waarop moet een ondernemingsraad alert zijn?
  • Praktische tips: hoe om te gaan met de Wnra en de Wab?

Renate Vink-DijkstraRenate doorliep haar rechtenstudie aan de Universiteit Leiden en studeerde af in Civiel recht. Tijdens haar studie werkte ze als juridisch medewerker en was ze als vrijwilliger verbonden aan de Rechtswinkel in Alphen aan den Rijn. Sinds haar afstuderen in 2008 werkt Renate bij De Clercq. Als advocaat heeft ze zich gespecialiseerd in het arbeidsrecht, meer in het bijzonder in de medezeggenschap. In dat kader rondde Renate in 2015 met succes de specialisatieopleiding Arbeid, Onderneming en Medezeggenschap af aan de Universiteit van Amsterdam.

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates en de beste tips in je inbox

Ook interessant?