Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

ChatGPT: Een zegen of een vloek?

Datum en tijdstip
3 april 2023 14:30

Het gebeurt zelfs in de ICT wereld niet vaak dat men getuige is van een revolutie. De opkomst van de Personal Computer, de opkomst van mobiele telefonie en uiteraard de opkomst van Internet zijn een aantal van die revoluties.

Wat is ChatGPT nou eigenlijk echt? Is ChatGPT ook zo’n revolutie? En kent ChatGPT net als elke revolutie zijn winnaar en verliezers? En wie zijn dat dan? Hoe zorgen we ervoor dat ChatGPT bijdraagt aan een positieve impuls voor “Smart Humanity”?

Tijdens deze bijeenkomst staan we eerst stil bij wat het nou écht is, en wat niet. Daarna stellen we de vraag: Zegen of Vloek. En wat kunnen we doen om het een zegen te maken? Hierbij zullen we in dialoog treden met de aanwezigen. Samen hopen we zo een beter beeld te formuleren.

Programma:

  • Datum: 3 april, 14.30-17.00 met een aansluitende borrel
  • Locatie: De Clercq advocaten en notarissen, Hoge Rijndijk 306, 2314 AM Leiden. (Er is voldoende parkeergelegenheid).

Sprekers:

    Wat is ChatGPT? Welk technologie en denkbeelden liggen eronder? Wat zijn daarvan de consequenties? Welke keuzes worden er gemaakt?. In de presentatie zal Piek verder in gaan op de basisprincipes achter Large Language Models en hoe die gebruikt worden als basis voor Deep Learning waarin ze worden gefinetuned voor specifieke taken. Daarnaast gaat hij in op een specifieke variant GPT die aan de basis ligt van ChatGPT. Aan de orde komt wat ChatGPT wel en niet kan, waar het goed voor is en wat de risico’s zijn.

Rondetafel onderwerpen:

  • Ethisch perspectief: vrijlaten of aan banden leggen?
  • Juridisch perspectief: Kan ChatGPT technologie ons helpen bij onze tekorten in de rechtspraak”?
  • Onderwijs & Onderzoek: Is de integratie van technologie zoals taalmodellen in het onderwijs cruciaal voor het voorbereiden van studenten op de digitale samenleving van de toekomst?

Interesse?

Je bent van harte welkom. Meld je hier aan voor deze rondetafelbijeenkomst.

Voor overige vragen, neem contact op met Natascha van Duuren (advocaat/partner IT, Privacy & Cybersecurity).

Ook interessant?

Verlof

22 juni 2023 09:00 Verlof

Mediation

21 september 2023 09:00 Mediation