Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Boekpresentatie: Multidisciplinaire aspecten van digital security

Datum en tijdstip
17 februari 2022 16:00

Heeft u in uw werk de verantwoordelijkheid over digitale veiligheid, bent u een IT-professional of een bestuurder, is het uw persoonlijke interesse of wilt u weten waar u in het dagelijks leven tegenaan kunt lopen bij digitale dreiging? Dit evenement op donderdag 17 februari 2022 om 16:00 uur is relevant voor iedereen. Immers, digitale veiligheid gaat ons allen aan.

Digital security is het thema van de vierde bundel in de reeks Multidisciplinaire aspecten van, uitgegeven door DeLex uitgeverij voor de Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI). De redactie wordt gevormd door Natascha van Duuren, Victor de Pous en Jan Nienhuis. Zij selecteerden 32 publicaties die dit belangrijke onderwerp vanuit verschillende hoeken belichten.

Grootste dreiging
In het rijtje van de grootste bedreigingen voor de wereldmaatschappij staat digitale aanvallen in de top vijf. Waarborgen zijn nodig opdat er geen ongelukken gebeuren op het gebied van digitale veiligheid. Samenwerking en kennisdeling zijn daarbij onontbeerlijk. Kwetsbaarheden en dreigingen in het digitale domein dienen vanuit een breed perspectief te worden opgepakt.

Tijdens de officiële boeklancering wordt het eerste exemplaar overhandigd aan het bestuur van de KNVI. Ook geven twee auteurs een presentatie van hun bijdrage. U kunt de boekpresentatie live bijwonen (beperkt aantal plaatsen beschikbaar) op het kantoor van De Clercq Advocaten Notariaat in Leiden.

Programma

16:00    Inloop.
16:30    Start boekpresentatie met introductie door Claudia Zuidema, directeur-uitgever DeLex.
16:35    Overhandiging eerste boek door Natascha van Duuren, Jan Nienhuis en Victor de Pous aan het bestuur van de KNVI.
16:45    Presentatie Kato Vierbergen-Schuit, programmamanager Agenda Digitale Veiligheid bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Auteur van ‘Digitale Veiligheid gemeenten: Chefsache!’
17:00    Presentatie Brenno de Winter, publicist, zelfstandig expert informatiebeveiliging en privacybescherming. Auteur van ‘Betere beveiligingstesten door inkoop- en verslagleggingseisen.’
17:15    Afronding met vragenronde.
17:30    Einde presentatie, start (zittende) borrel.

Aanmelden

Deelname is gratis.
Aanmelden via onderstaand formulier.
Let op! Bij binnenkomst controleren wij uw QR-code en legitimatie.

Ook interessant?

OR Live

11 oktober 2023 09:00 OR Live