Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Bedrijfsgegevens in de Cloud: De Vragen – De Antwoorden

Datum en tijdstip
14 februari 2017 19:00

Het KNVI is de Nederlandse beroepsvereniging van en voor IT-professionals en -managers. Het is een onafhankelijk platform waar leden al meer dan 50 jaar hun vakkennis bijhouden en hun netwerk onderhouden. Binnen het KNVI zijn verschillende Special Interest Groups (SIG) actief. Als voorzitter van de SIG IT-Recht nodigt Natascha van Duuren (advocaat en partner IT, IE & Privacy) u van harte uit voor de bijeenkomst Bedrijfsgegevens in de Cloud: De Vragen – De Antwoorden

Praktische vragen en antwoorden gezien van uit juridisch perspectief voor ondernemers die gebruik (willen) maken van Clouddiensten.

Clouddiensten zijn populair. Ondernemers kiezen er voor om ICT als Clouddienst af te nemen vanwege de flexibiliteit, lage kostprijs, en toepassingsmogelijkheden die de Cloud biedt, zonder er zelf veel omkijken naar te hebben.

Dat Clouddiensten voordelen hebben, weten we allemaal. Dat er bepaalde nadelen of risico’s aan kleven, horen we vaker, maar welke zijn dat nou precies? En hoe kunnen die nadelen of risico’s ondervangen worden?

In deze sessie staan we stil bij een aantal vragen die de ondernemer zich moet stellen als hij gebruik maakt van Clouddiensten. Praktische vragen zoals:

• Wat is de Cloud en wanneer maak ik gebruik van Clouddiensten?
• Waar moet ik me bewust van zijn als ik mijn bedrijfsgegevens in de Cloud zet?
• Krijg ik mijn bedrijfsgegevens die in de Cloud zitten er ook weer uit?
• Welke onderwerpen moet ik regelen in mijn Cloudcontract?
• Zijn ‘mijn’ bedrijfsgegevens wel echt van mij?
• Wat kan ik zelf doen om eventuele risico’s te beperken?

Uiteraard komen ook de praktische antwoorden op deze vragen aan bod. Verder is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Heeft u specifieke vragen? Mail ze op voorhand door naar thissen@ahadvocaten.eu.

Inschrijven kan via: www.ngi-ngn.nl/Afdelingen/IT-Recht/Evenementen/De-Vragen-De-Antwoorden.html

Datum: 14 februari 2017
Tijd: 19:00 tot 21:30
Locatie: Hotel Mitland, Ariënslaan 1, Utrecht
Spreker: mr. Laurens Thissen, advocaat IE/IT/Privacy

Ook interessant?

OR Live

11 oktober 2023 09:00 OR Live