Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Datalekken en informatiebeveiliging

1 november 2021 - < 1 minuten leestijd

Datalekken, u hoeft tegenwoordig maar een willekeurige nieuwssite te openen of er blijkt weer ergens een datalek te zijn ontstaan met grote gevolgen. Buiten dat een datalek uiteraard, waar mogelijk, moet worden voorkomen gelden er rondom datalekken ook allerlei wettelijke verplichtingen waaraan uw organisatie moet voldoen. Om geïnteresseerden wegwijs te maken in de voorkoming, omgang en/of afhandeling van datalekken, organiseren wij een training specifiek over dit onderwerp.

In deze training zullen wij bespreken welke beveiligingsmaatregelen conform de privacywetgeving moeten worden genomen ter voorkoming van datalekken, wat een datalek nu precies is, wat de verschillende meldplichten inhouden, welke afspraken contractueel over datalekken moeten worden gemaakt en welke administratie en interne procedures vereist zijn. Tevens zullen gedurende de training casussen worden voorgelegd om de opgedane kennis meteen te kunnen toepassen. Uiteraard bieden wij ook de ruimte om gedurende de training alle vragen te stellen. De training zal worden gegeven door twee ervaren privacy adviseurs en zal worden gecombineerd met een heerlijke lunch. Zie hieronder het programma in meer detail, de beschikbare data en de prijs.

Training Datalekken en informatiebeveiliging

Datum volgt (de training duurt 4 uur, incl. 3 pauzes).

De Clercq Advocaten Notariaat, Hoge Rijndijk 306, 2314 AM Leiden

275,- euro excl. btw

Trainers: Michelle Wijnant & Jeroen van Helden

Inhoud

  • Wat zijn passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen?
  • Wat is een datalek?
  • Wanneer en hoe moet u een datalek melden?
  • Welke afspraken maakt u het beste met leveranciers over datalekken?
  • Wat dient u te regelen in een calamiteitenplan voor datalekken?
  • Wat en hoe legt u incidenten vast in een datalekkenregister?
  • Casuïstiek.

Mocht u interesse hebben in de training ‘Datalekken en informatiebeveiliging’, neem dan contact op met info@declercq.com

Ook interessant?