Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

13 januari 2022: ICT-projecten

1 november 2021 - 2 minuten leestijd

ICT-projecten zijn vaak complexe aangelegenheden waarin een hoop zaken anders kunnen lopen dan men zich had voorgesteld. Om meer zicht te krijgen op de juridische haken en ogen rondom ICT-projecten, hebben wij speciaal een training ontwikkeld voor personen die verantwoordelijk zijn voor ICT-projecten. Denk hierbij aan een verantwoordelijkheid rondom de ontwikkeling van maatwerksoftware, implementatie van ERP-systemen of de aanschaf van Clouddiensten.

In deze training zullen wij o.a. bespreken wat de meest voorkomende typen ICT-contracten zijn, welke (juridische) implicaties deze verschillende ICT-contracten hebben (denk aan agile/waterfall, intellectuele eigendomsrechten, privacywetgeving, service levels, exoneraties en continuïteit), hoe grip op de kosten en doorlooptijd van een ICT-project kan worden gehouden en welke verschillende wijzen van conflictbeslechting er zijn (met voor- en nadelen). Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk zal hierbij worden stilgestaan. Ook zal aandacht worden besteed aan de valkuilen bij ICT-aanbestedingen.

De training is geschikt voor zowel afnemers als leveranciers. Uiteraard bieden wij gedurende de training de ruimte om vragen te stellen. De training zal worden gegeven door twee ervaren IT-recht specialisten en zal worden gecombineerd met een heerlijke lunch. Zie hieronder het programma in meer detail, de beschikbare data en de prijs.

Training ICT-projecten  

Donderdag 13 januari van 9.00 uur tot 17.00 uur

De Clercq Advocaten Notariaat, Hoge Rijndijk 306, 2314 AM Leiden

500,- euro excl. btw

Trainers: Jeroen van Helden & Menno de Wijs

Inhoud

  • Wat zijn de aandachtspunten bij de totstandkoming van ICT-contacten en welke valkuilen zijn er bij (het inschrijven op) een aanbesteding?
  • Wat zijn de meest voorkomende typen ICT-contracten en waar moet u als klant/leverancier rekening mee houden?
  • Hoe kunt u als klant grip houden op de kosten en doorlooptijd van een ICT-project?
  • Wat dient u te doen als een geschil ontstaat of dreigt te ontstaan? Welke remedies en mogelijkheden voor conflictbeslechting zijn er, en wat zijn daarvan de voor- en nadelen? Hoe oordeelt een rechter?

Training 13 januari 2022: ICT-Projecten

  • Meld je aan voor dit evenement

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant?