Een partnerschap dat inspireert

De Clercq staat middenin de maatschappij. Naast úw belang dienen we daarom graag het algemene belang. Maatschappelijke betrokkenheid is van oudsher een van de kernwaarden van ons kantoor. Een kernwaarde waar wij ontzettend trots op zijn! We altijd op zoek naar manieren om een positieve impact te maken. We geloven in de kracht van technologie om levens te veranderen en we zijn altijd op zoek naar partners die deze visie delen. Daarom zijn we partner van Climbing the Right Tree, een organisatie die een indrukwekkende bijdrage levert aan de technologische toekomst van Afrika. Daarnaast is Natascha van Duuren (Partner & Advocaat IT, Privacy & Cybersecurity) bestuurslid van Climbing the Right Tree.

Climbing the Right Tree: een beweging die verandert

Climbing the Right Tree is niet zomaar een organisatie. Het is een beweging die levens verandert. Dit Nederlands-Ghanees initiatief, gebaseerd op het Afrikaanse gezegde “wie aan een goede zaak werkt krijgt veel steun”, heeft in slechts zes jaar tijd een “extended family” van gepassioneerde professionals uit verschillende landen opgebouwd.

Ze hebben partnerorganisaties in zes Afrikaanse landen – Ghana, Sierra Leone, The Gambia, Burkina Faso, Nigeria en Zuid-Afrika – en hebben sinds 2016 al 80 schoolprojecten uitgevoerd, waardoor ze zo’n 16.000 jonge IT’ers hebben opgeleid. Hun werk is niets minder dan inspirerend en we zijn trots om ons bij hen aan te sluiten.

Waarom Climbing the Right Tree?

Climbing the Right Tree deelt onze overtuiging in het potentieel van technologie om levens te veranderen. Hun toewijding aan gelijkwaardigheid, hun streven naar kwaliteitsonderwijs en hun passie voor technologie hebben ons diep geraakt.

Ze hebben een indrukwekkende impact gemaakt, niet alleen door IT-onderwijs te geven, maar ook door 21e-eeuwse vaardigheden aan te leren om jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Hun werk draagt bij aan drie van de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties: Kwaliteitsonderwijs, Eerlijk werk en economische groei, en Verantwoorde consumptie en productie.

Onze rol in dit partnerschap

Als partner van Climbing the Right Tree zien we onszelf als ondersteuners van hun missie. We zullen onze klanten actief betrekken bij dit initiatief, hen aanmoedigen om hun oude hardware te doneren. Daarnaast zullen we onze expertise delen en de mensen in Afrika helpen om hun technologische vaardigheden te verbeteren.

Dit is meer dan alleen een partnerschap. Het is een belofte, een verbintenis om samen te werken aan een betere toekomst. Samen kunnen we een verschil maken!

Wil je ook bijdragen? Laat het ons gerust weten. Meer informatie over Climbing the Right Tree kun je vinden op: Climbing The Right Tree