Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Heeft u ook wel eens een korte vraag over een juridisch onderwerp? En bent u op zoek naar een snel antwoord, waar u écht iets aan heeft? Dan kunt u bij ons gebruik maken van de mogelijkheid om te chatten. Wekelijks is een van onze specialisten beschikbaar om via de chat uw vragen te beantwoorden. Altijd over een specifiek juridisch onderwerp.

Hoe gaat het in zijn werk? Bezoek deze pagina op de genoemde dag en tijd. Rechts onderin het scherm verschijnt een pop-up in beeld. Open deze, en stel uw vragen. Onze specialisten geven direct antwoord!

Bouwrecht | Donderdag 20 december | 10:00 – 11:00

Frank Eradus is in 1995 als advocaat beëdigd. Frank voert een gecombineerde advies- en procespraktijk voornamelijk in de sectoren bouw en infra. Hij is advocaat specialist bouwrecht met bijzondere aandacht voor het (bouw)contractenrecht, aanbestedingsrecht, goederenrecht, ondernemingsrecht, aansprakelijkheidsrecht en het verzekeringsrecht. Daarbij adviseert hij over projectgerelateerde ondernemingsrechtelijke aspecten, zoals fusies, ontvlechtingen en de oprichtingen van projectvennootschappen.

Huurrecht | Donderdag 10 januari | 10:00 – 11:00

Per van der Kooi is bij De Clercq een van de oude(re) rotten in het vak. Hij heeft ervaring op tal van rechtsgebieden, maar geldt toch vooral als specialist in het aanbestedingsrecht. Zoals het hoort bij een cliëntgerichte advocaat zoekt Per steeds naar mogelijkheden om geschillen onderling op te lossen. Maar als dat er niet inzit, schuwt hij als ‘litigator pur sang’ een procedure allerminst. Tot slot deelt Per graag zijn kennis en visie met ‘de markt’. Hij is dan ook de ongekroonde ‘veelschrijver’ van De Clercq…

Monumentenrecht | Donderdag 17 januari | 10:00 – 11:00

Vincent Stavleu is een doortastende en gedreven jurist die efficiënte en werkbare oplossingen nastreeft. Het belang van zijn cliënten staat hierbij vanzelfsprekend voorop. Dankzij zijn gevarieerde arbeidsverleden heeft Vincent ervaring met commerciële èn ambtelijke werkomgevingen.

Bestuursrecht | Donderdag 24 januari | 10:00 – 11:00

Vincent Stavleu is een doortastende en gedreven jurist die efficiënte en werkbare oplossingen nastreeft. Het belang van zijn cliënten staat hierbij vanzelfsprekend voorop. Dankzij zijn gevarieerde arbeidsverleden heeft Vincent ervaring met commerciële èn ambtelijke werkomgevingen.

Wekelijkse chatsessie voor schoolbestuurders en HR-adviseurs in onderwijsinstellingen!

Als schoolbestuur of HR-adviseur binnen een onderwijsinstelling besteedt u uw tijd bij voorkeur aan de kerntaken. Wij begrijpen dat u liever niet te veel tijd kwijt bent aan de procedures er omheen. Daarom bieden we u de kans om tijdens een chat snel uw korte (juridische) vraag aan ons te stellen. Bijvoorbeeld over informatievoorziening aan gescheiden ouders, het verwijderen van een leerling of de opbouw van uw personeelsdossiers.

Chatten met een van onze onderwijsspecialisten kan iedere vrijdag van 10:00 tot 11:00 uur.

Archief

Donderdag 18 oktober | 10:00 – 11:00 | Merkenrecht

Teun Pouw is advocaat en BMM-merkengemachtigde. Hij ondersteunt zijn cliënten bij het deponeren van merken en modellen en het voeren van procedures met betrekking tot de bescherming van auteursrechten, handelsnamen, merken en modellen. Hij is de absolute specialist op dit gebied, en u heeft de kans om uw vragen over dit onderwerp aan hem te stellen!

Franchise | Donderdag 1 november | 10:00 – 11:00

Het starten van een nieuwe franchise of het overnemen van een franchise winkel blijkt juridisch vaak complexer te liggen dan men zou verwachten. Hoe bijvoorbeeld om te gaan met het aanwezige personeel? En hoe zit het precies met het verdienmodel? Is er een prognose afgegeven door de franchisegever of juist niet? En wat is er nu eigenlijk precies geregeld in die franchiseovereenkomst?  Deze en andere aandachtspunten spelen allemaal bij de start van een franchise onderneming. Heeft u hier vragen over? Jan-Willem Kolenbrander, franchise advocaat, is beschikbaar om uw vragen te beantwoorden.

Privacy | Donderdag 8 november | 10:00 – 11:00

Vanaf 25 mei 2018 moeten organisaties voldoen aan de nieuwe privacy verordening (AVG). De AVG vervangt de huidige Nederlandse wetgeving (Wbp). De AVG geeft mensen meer privacyrechten. Tegelijkertijd krijgen organisaties die persoonsgegevens verwerken meer verplichtingen. Wat houden deze verplichtingen precies in? Wanneer is er sprake van verwerking van persoonsgegevens? Wat is het verschil tussen een verwerker en de verwerkingsverantwoordelijke? Is een bepaalde gegevensverwerking wel toegestaan? Richella Soetens is gespecialiseerd in onder andere het privacyrecht en is tijdens deze chatsessie beschikbaar voor al uw vragen.

Mededinging | Donderdag 15 november | 10:00 – 11:00

Rob Ludding stond tijdens zijn rijke carrière als advocaat en bedrijfsjurist ruim 43 jaar ondernemingen, (semi)overheden en non-profitorganisaties in diverse sectoren bij. Zijn expertisegebieden: Nederlands en Europees mededingingsrecht (waaronder de relatie met intellectueel eigendom), Europees recht en staatssteunrecht. Hij is betrokken bij mededingingsgeschillen tussen ondernemingen en specialist op het gebied van Europees recht. En u heeft nu de kans om uw vragen over deze onderwerpen aan hem te stellen!

IT Contracten | Donderdag 22 november | 10:00 – 11:00

Het opstellen van IT-contracten is niet eenvoudig. Er ontstaan dan ook dikwijls geschillen over de uitleg van een IT-contract. Dit met alle gevolgen van dien. Natascha van Duuren, IT-advocaat, is beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Hoe zit het bijvoorbeeld met auteursrechten op software? Waar moet je aan denken bij het opstellen van een SLA? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij clouddiensten? Is het nodig de broncode te (laten) deponeren? Natascha van Duuren heeft ervaring met het adviseren van zowel leveranciers als afnemers en is graag bereid uw vragen te beantwoorden.

Flexibele arbeid | Donderdag 29 november | 10:00 – 11:00

Flexibele arbeid is hot. Bedrijven, zoals Deliveroo, Ryanair en Uber, maar ook het MKB, zijn op zoek naar het kunnen inzetten van arbeidskrachten, zonder gebonden te zijn aan allerlei stringente wet- en regelgeving. Denk hierbij onder andere aan het ontslagrecht en loondoorbetaling tijdens ziekte. Wetgeving voorziet nog onvoldoende in de behoefde van deze bedrijven arbeidskrachten flexibel te kunnen inzetten, terwijl de vraag daarnaar alleen maar toeneemt. De Wet DBA is een debacle en de wetgever heeft de duidelijke opdracht gekregen nu echt te gaan voorzien in de behoefte tot flexibel werken. Zal dat met de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans daadwerkelijk gaan gebeuren? Of is daar meer voor nodig? En wat kunnen bedrijven nu al doen om zoveel als mogelijk arbeidskrachten flexibel in te zetten? Deze vragen en meer kunt u stellen tijdens de chatsessie Flexibele Arbeid aanstaande donderdag 29 november 2018 van 10.00 uur tot 11.00 uur.

Blockchain | Donderdag 6 december | 10:00 – 11:00

“Sinds de lancering van bitcoin in 2008 staat de blockchain, het onderliggende protocol dat de bitcoin mogelijk maakt, volop in de belangstelling. Overheden en bedrijven onderzoeken of zij deze technologie kunnen aanwenden om processen anders te organiseren: efficiënter, transparanter, gebruiksvriendelijker. Dat is niet alleen een technisch vraagstuk, maar ook een juridisch vraagstuk. Mogen persoonsgegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen op een blockchain? Kan een zogenaamd smart contract de traditionele overeenkomst vervangen? Is nieuwe regelgeving in aantocht om ‘de blockchain’ te reguleren? Jeroen van Helden, specialist IT-recht en privacy, is beschikbaar om uw vragen over de juridische aspecten van blockchain te beantwoorden.”

Aanbestedingsrecht | Donderdag 13 december | 10:00 – 11:00

Menno de Wijs studeerde af aan de Universiteit Leiden af op het onderwerp ‘Rechtsbescherming bij aanbestedingen’. Inmiddels is hij 9 jaar werkzaam als advocaat bij De Clercq. Dagelijks adviseert hij zowel aanbestedende diensten als inschrijvers. Denk bijvoorbeeld aan de vraag of een voorgenomen gunningsbeslissing rechtmatig is, of wijziging van een gegunde overeenkomst toelaatbaar is (en in welke mate), of dat wijziging van een beoordelingscommissie tijdens een aanbesteding is toegestaan. Menno zich veel bezig met IT-aanbestedingen, waarover hij eerder dit jaar in AG Connect nog een artikel publiceerde (klik). Menno de Wijs, specialist aanbestedingsrecht, is beschikbaar om al uw aanbestedingsrechtelijke vragen te beantwoorden.