Werktijdverkorting

De mogelijkheden voor werktijdverkorting (zie ons eerdere blog), maar vooral ook de hoogte van de vergoeding gaat daarmee fors omhoog. Het was maximaal 75 procent en wordt nu dus 90 procent. Dat is goed nieuws en vergroot de mogelijkheden om bedrijven overeind te houden en collectieve ontslagen te voorkomen.

Het belangrijkste nieuws is, dat de regeling ook gaat gelden voor nul uren- en oproep contractanten. Daarmee komt de overheid ook de flexibele schil van veel organisaties tegemoet. Dat is weer heel goed nieuws voor bijvoorbeeld de culturele sector, die niet kan draaien zonder flexibele schil, maar ook voor de horeca en land- en tuinbouw. Die flexibele medewerkers moeten immers blijven zorgen voor het vullen van onze groente- en fruitvakken in de supermarkt.

Ook de zzp’ers worden niet vergeten, omdat deze gemakkelijker toegang krijgen tot de bijstand. Voor veel bedrijven gaat het er nu om het hoofd koel te houden en alle mogelijkheden te benutten. Dat betekent uitstel van bijvoorbeeld huurdersverplichtingen, pensioenpremies en alle andere uitgaven voor de komende weken/maanden als dat kan, totdat het leven weer wat op gang kan komen. Het aanvragen van extra kredieten en dus vooral werktijdverkorting.

En dan natuurlijk alle inventiviteit en creativiteit van de ondernemer om toch nog wat te verdienen natuurlijk!

Vragen?

Heeft u vragen over deze blog, neemt u dan contact op met Ernst van Wim.