Partner

De Clercq Advocaten Notariaat heeft Renate Vink-Dijkstra (35) per 1 januari 2022 benoemd tot partner. Sinds 2008 werkt Renate als advocaat binnen het team Arbeid, Medezeggenschap en Pensioen van dit advocatenkantoor in Leiden en sinds 2018 is zij een van de teamleiders. Renate is gespecialiseerd in medezeggenschap en zal als partner de medezeggenschapspraktijk verder uitbouwen met haar team.

Met deze benoeming is Renate samen met Henriëtte van Baalen en Ernst van Win partner van het team Arbeid, Medezeggenschap en Pensioen dat leiding geeft aan dertien medewerkers. Haar passie voor arbeid en medezeggenschap kenmerken haar dagelijkse praktijk. Zij begeleidt uiteenlopende trajecten op het gebied van collectief arbeidsrecht en medezeggenschap.

“Arbeid is een belangrijke factor voor een onderneming en als je daar de waarde van inziet en zorgt voor verbinding met medewerkers, dan creëer je de basis voor loyaliteit, motivatie en draagvlak. Dit zie je terug op de werkvloer, in prestaties en dit brengt de onderneming verder. Medezeggenschap kan daaraan een grote bijdrage leveren.”

Samenwerken vanuit daadkracht en passie

Met deze visie wil Renate bijdragen aan de ontwikkeling van medezeggenschap binnen ondernemingen en binnen het medezeggenschapsveld in Nederland. Deze visie past ook bij de ambitie die zij als partner heeft: zorgdragen voor een kantoor waar met veel passie en daadkracht wordt samengewerkt en waar vanuit belangen en vertrouwen naar oplossingen wordt gezocht voor vraagstukken die onze cliënten bij ons neerleggen.

Renate Vink-Dijkstra studeerde rechten aan de Universiteit Leiden (2008) en heeft daarnaast de specialisatieopleiding Arbeid, Onderneming en Medezeggenschap afgerond aan de Universiteit van Amsterdam (2015). Op zowel de Universiteit Leiden als de Rijksuniversiteit Groningen treedt Renate op als (gast)docent. Daarnaast is Renate als buitenpromovendus medezeggenschap verbonden aan de Universiteit Leiden en lid van diverse verenigingen op het gebied van arbeidsrecht.

Wilt u Renate feliciteren? Bezoek haar profiel op LinkedIn.