Over minder dan zes maanden is het zover. Dan treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de nieuwe privacywet, in werking. Vanaf 25 mei 2018 zijn de nieuwe regels van kracht voor alle lidstaten van de Europese unie. Tot die tijd geldt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

De nieuwe wetgeving roept bij ondernemers vooral juridische en technische vragen op. Voor het zakenmagazine Leiden Into Business gingen twee specialisten hierover met elkaar in gesprek: Natascha van Duuren, advocaat/partner bij ons kantoor, en Martijn van Pelt, algemeen directeur bij ICT dienstverlener Interpulse in Leiden.

Natascha van Duuren is specialist in IT, Privacy & Cybersecurity, bovendien is zij als docent aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen betrokken bij de opleiding voor privacy officers en is gastdocent aan de Vrije Universiteit.

Martijn van Pelt adviseert bij strategische vraagstukken rond de verantwoorde en slimme inzet van ICT binnen organisaties.

U kunt het hele interview hier lezen. Wilt u meer informatie over de AVG? Heeft u vragen over dit artikel, neemt u dan contact op met ons team IT, Privacy & Cybersecurity.