Deze unieke bundel pakt het complexe thema “Blockchain” multidisciplinair op. Samen met interne deskundigen (uit Special Interest Groups en afdelingen) heeft de Special Interest Group IT-Recht zowel de maatschappelijke, technische als juridische kant van blockchain belicht. Dit was geen sinecure, want het onderwerp blockchain is abstract, technisch complex en bovendien volop in ontwikkeling. Tegelijkertijd moeten de gevolgen zich nog uitkristalliseren.

Wat dit boek bijzonder maakt en onderscheidt van andere publicaties over blockchain, is de multidisciplinaire – maatschappelijke, technische en juridische – benadering. Blockchain is bij uitstek een onderwerp dat een dergelijke, brede benaderingswijze vereist. Niet alleen liggen er talloze vraagstukken en uitdagingen op het gebied van techniek, maatschappij en wet- en regelgeving. Ook vragen kennis-, vaardigheids- en gedragscompetenties (digitale skills) een gerichte aanpak om blockchain-technologie een reële kans te bieden bij het vervullen van de baanbrekende rol, die velen voor ogen hebben.

Met deze bundel kunnen degenen die al met blockchain bezig zijn of overwegen de technologie voor hun organisatie in te zetten, hun voordeel doen. Daarnaast biedt het werk achtergronden en aanknopingspunten voor politici, die met beleidsvragen in dit domein worden geconfronteerd.

Deze bijzondere bundel over een fascinerende en uiterst actuele technologie is vanaf nu te bestellen via [email protected].

Natascha van Duuren is advocaat/partner IT, IE & Privacy. Daarnaast is zij voorzitter van de Special Interest Group (SIG) IT-recht van het KNVI. Zij publiceert onder andere via ons kennisblog, en wordt als expert op het gebied van IT- en Privacyrecht regelmatig gevraagd als spreker voor lezingen en congressen. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan direct contact op!