Workshop

Op 12 oktober aanstaande vindt de OR Live, de grootste jaarlijkse expo- en workshopdag voor ondernemingsraden, weer plaats. Natuurlijk zijn ook de medezeggenschapsspecialisten van ons WOR-team weer present en zullen zij een aantal interessante workshops verzorgen.

OR en fusie en overname: door Montse Rodríguez Escudero

In deze dynamische tijden van corona, hoge energieprijzen en grote krapte op de arbeidsmarkt moeten organisaties zich richten op een duurzame toekomst en bedrijfsvoering. Dat betekent vaak dat organisaties willen reorganiseren. Aanpassing kan echter ook betekenen: vergaand samenwerken met andere organisaties, fusie, overname of overgaan tot de aan- of verkoop van organisatieonderdelen.

De medezeggenschap heeft een belangrijke rol en een formeel adviesrecht bij fusies en overnametrajecten. Zonder advies van de OR kan een fusie of overname niet doorgaan. Montse Rodríguez Escudero legt uit hoe en op welke momenten de ondernemingsraad bij dit soort complexe trajecten betrokken moet worden en geeft tips hoe je als OR impact kan maken.

Wij zijn de hele dag op de beurs aanwezig om oude bekenden te begroeten en nieuwe mensen te leren kennen. De mensen die ons al kennen weten dat wij het altijd leuk vinden om met hen te sparren over wat er zoal binnen hun organisatie leeft, vragen te beantwoorden en dat de celebrations klaar staan. Ook demonstreren wij graag onze gratis WOR-app.

Wij hebben weer zin in deze dag! U ook? Meld u dan aan!

Vragen?

Twijfelt u nog of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Montse Rodríguez Escudero, Advocaat Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen