Sine Labore Nihil is een Leidse Studievereniging voor Arbeidsrecht die in de zomer van 2013 is opgericht. Het doel van de studievereniging is de arbeidsrechtelijke kennis van haar leden verder te ontwikkelen. Om dat te bereiken worden er juridische excursies en lezingen over actuele onderwerpen georganiseerd en vindt er ook jaarlijks een arbeidsrechtelijk congres plaats. Op de borrels kunnen arbeidsrecht geïnteresseerden informeel samenkomen met medestudenten, docenten en sprekers.

Het team Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen van De Clercq is een van de grootste en bekendste gespecialiseerde arbeidsrechtteams van Nederland. Zij adviseren voornamelijk nationale en internationale bedrijven en (semi)publiekrechtelijke instellingen. Voor een aantal daarvan is De Clercq al jarenlang huisadvocaat.

Door de verbondenheid van De Clercq met de Universiteit Leiden en de Leidse rechtenfaculteit, vindt het kantoor het belangrijk om betrokken te zijn en te blijven bij de ontwikkeling van de (rechten) studenten. De samenwerking met Sine Labore Nihil is daar een goed voorbeeld van.

Henriëtte van Baalen (advocaat/partner Arbeidsrecht): “1 x per jaar organiseren wij een kantoorbezoek voor de leden van Sine Labore Nihil. Dit jaar zal ons kantoor tijdens dit bezoek een tentamentraining  voor de studenten verzorgen! Wij vinden het van belang om betrokken te blijven bij de nieuwe generatie juristen, maar ook om onszelf scherp te houden. Daarnaast is het natuurlijk leuk om jonge mensen te kunnen begeleiden en te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor de toekomst.”

Zowel de studievereniging als De Clercq kijken uit naar de samenwerking het komende studiejaar!

Vragen?

Heeft u nog vragen, Neemt u dan contact op met Henriëtte van Baalen, Partner, Advocaat & Mediator, Arbeid, Medezeggenschap & Mediation.