Op 11 oktober aanstaande vindt de OR Live, de grootste jaarlijkse expo- en workshopdag voor ondernemingsraden, weer plaats. Natuurlijk zijn ook de medezeggenschapsspecialisten van ons WOR-team weer present en zullen zij een aantal interessante workshops verzorgen. De komende dagen zoomen wij steeds in op een van onze vier workshops. Laura Gringhuis en Barbara van Dam-Keuken trappen als eerste af.

OR en hybride werken: door Laura Gringhuis en Barbara van Dam-Keuken

Sinds corona hebben veel bedrijven in sneltreinvaart werk gemaakt van het hybride werken. Inmiddels bieden bijna alle bedrijven thuiswerkvoorzieningen aan. Hoewel het thuiswerken onder werknemers onverminderd populair is, zijn er steeds meer werkgevers die de vrijheid om thuis te werken aan banden willen leggen. In een tijd van krapte op de arbeidsmarkt en werknemers eisen kunnen stellen doen Bedrijven er goed aan een Regeling Hybride Werken op te stellen die recht doet aan zowel de belangen van de organisatie als de wensen van de werknemers; kortom de bedrijfscultuur.

Een goede hybride werken beleid is een kwestie van geven en nemen: ‘It takes two to tango’.

Tijdens deze interactieve workshop praten Laura en Barbara jullie bij over de rol van de OR bij zo’n regeling, waar hij op moet letten en welke stappen er bij komen kijken.

Wij zijn de hele dag op de beurs aanwezig om oude bekenden te begroeten en nieuwe mensen te leren kennen. De mensen die ons al kennen weten dat wij het altijd leuk vinden om met hen te sparren over wat er zoal binnen hun organisatie leeft, vragen te beantwoorden en dat de celebrations klaar staan. Ook demonstreren wij graag onze gratis WOR-app.

Wij hebben weer zin in deze dag! U ook? Meld u dan aan!