Climbing the right tree

Deze stichting creëert carrièremogelijkheden voor leerlingen en studenten in Afrika door IT-onderwijs en -training en het doneren van computers, smartboards, printers en andere hardware. Vanuit haar achtergrond als specialist op verschillende terreinen binnen het IT-recht, zoals security, privacy, Intellectual Property en outsourcing, is deze functie voor Natascha een uitgelezen manier om invulling te geven aan haar wens om zich in te zetten voor maatschappelijke doelen.

Verwelkoming

Natascha: “Als iedereen op zijn of haar eigen manier een  bijdrage levert, kunnen we de wereld een stukje beter en mooier maken. ICT-onderwijs spreekt mij aan en ik zie daar de potentie, als bestuurslid van Climbing the right tree kan ik binnen mijn interessegebied een maatschappelijke bijdrage leveren en social impact creëren. Veel jongeren in Afrika zijn eager om te leren en hebben het talent, wat ontbreekt zijn vaak de middelen om een opleiding te kunnen doen. Daar biedt deze stichting hele concrete oplossingen voor.”

De twee belangrijkste programma’s van stichting Climbing the right tree zijn IT bootcamps voor studenten en scholenprojecten op middelbare scholen. Klaas Brongers, voorzitter van de stichting, ziet met de komst van Natascha een uitbreiding van expertises binnen het bestuur. Dit is een belangrijke stap in de groei en professionalisering van Climbing the right tree. “Wij hadden in ons bestuur al IT en financiële kennis, Natascha brengt juridische expertise mee. Wij zijn begonnen met onze projecten in Ghana en die zijn zo succesvol dat we onze aanpak ook in andere landen willen toepassen. Daar is extra bestuurskracht voor nodig. Het is onze ambitie om in heel West-Afrika actief te worden en daar ruim 200 miljoen jongeren van digitale vaardigheden te kunnen voorzien.”

Toekomstperspectieven van jonge studenten

Climbing the right tree is een partnerorganisatie van Maxim Nyansa IT Solutions, een NGO opgezet in 2016 in Ghana om de carrièrekansen van jonge Afrikaanse studenten te vergroten. De naam Climbing the right tree is een uitdrukking en betekent ‘diegene die werkt voor een goede zaak mag rekenen op de hulp van anderen’. De wereld en de (internationale) arbeidsmarkt veranderen door informatietechnologie. Het is een belangrijke sector voor de ontwikkeling van Afrika en de toekomstperspectieven van jonge Afrikanen. Iedereen kan bijdragen aan deze stichting, als vrijwilliger in het logistieke team, IT-trainer of coach via Skype, door als ambassadeur op te treden of het doneren van geld of hardware. Bezoek ook eens de website van Climbing the right tree.

De studenten op de foto ontvingen op zaterdag 18 december 2021 hun certificaat na afronding van de algemene cursus en verschillende specialisatietrainingen in software-ontwikkeling. Natascha was online aanwezig bij de ceremonie, “het was een heel bijzondere ervaring”.

De Clercq Advocaten Notariaat heeft veel aandacht voor maatschappelijke betrokkenheid. Advocaten van het kantoor leveren bijdragen aan projecten, initiatieven en organisaties die zich op allerlei gebieden inzetten voor een mooiere wereld. Zij vervullen bestuursfuncties, geven training of zijn op een andere manier betrokken. Wilt u meer weten over ons MVO-beleid, lees dan ons verhaal.