Rechten van de OR: Faciliteiten en budget

Een OR kan alleen efficiënt en doelgericht werken wanneer er voldoende faciliteiten beschikbaar zijn. Maar welke faciliteiten en voorzieningen zijn er, hoe kan de OR hier optimaal gebruik van maken en hoe krijgt een OR zijn kosten vergoed?

In dit handzame boek staat de werkwijze van de OR centraal, met speciale aandacht voor het oprichten van een OR, het instellen van commissies en het organiseren van verkiezingen. Ook de rol van het OR-reglement komt aan bod. De auteurs belichten alle beschikbare faciliteiten en voorzieningen voor de OR en bespreken de voor- en nadelen van een OR-budget.

Tot slot komt de ontslagbescherming van OR-leden enerzijds en de mogelijkheden tot schorsing en uitsluiten van OR-werkzaamheden aan bod.

‘Faciliteiten en budget’ is het vijfde en laatste deel van de praktische reeks ‘Rechten van de OR’, gebaseerd op de juridische praktijk van de ervaren medezeggenschapsadvocaten van De Clercq Advocaten Notariaat.

Boekenserie: Rechten van de OR

De praktische reeks ‘Rechten van de OR’ is gebaseerd op de juridische praktijk van onze ervaren medezeggenschapsadvocaten. Elk boek uit deze reeks is handzaam en geeft u de mogelijkheid snel antwoord op uw vragen te vinden. Een perfecte reeks om in uw tas mee te nemen naar uw OR-vergadering. Alle boeken zijn afzonderlijk te gebruiken en bevatten de meest actuele informatie over wet- en regelgeving met praktische voorbeelden en adviezen voor ieder OR-lid.

De serie ‘Rechten van de OR’ bestaat uit 5 delen:

Deel 1: Adviesrecht

Deel 2: Instemmingsrecht

Deel 3: Overleg, initiatief, en informatierecht

Deel 4: Medezeggenschapsstructuur

Deel 5: Faciliteiten en budget

 

 

Wilt u de hele serie, of een van de boekjes bestellen? Klik dan hier.

Team Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

De advocaten van het team Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen zijn onder andere gespecialiseerd in Medezeggenschapsrecht. In de dagelijkse praktijk staan zij Ondernemingsraden en bestuurders bij. Daarnaast geven zij lezingen, workshops en cursussen. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust eens contact op met het team. U kunt ook op de hoogte blijven door u in te schrijven voor de tweewekelijkse nieuwsbrief Arbeidsrecht. Klik dan hier.