Tijdens de bijeenkomst ‘Privacy in de Praktijk‘ op 31 maart aanstaande spreekt Natascha van Duuren (bestuurslid van de Special Interest Group IT & Recht van het NGI-NGN) over het wettelijk kader van privacy.

Met de nieuwe wetgeving rond Privacy die van kracht is geworden op 1 januari jl. (de Wet Meldplicht Datalekken) worden we overspoeld met informatie over consequenties (boetes !) en over wat we wel en wat we niet moeten doen.

 

Reden voor de SIG IT&Recht en SIG IBIS (Informatie Beveiliging & IT Security) om gezamenlijk een bijeenkomst te organiseren rond het thema Privacy waarbij we aan de hand van een aantal concrete cases de problematiek en het antwoord erop van 3 verschillende organisaties, zakelijk en helder proberen neer te zetten.

Om het onderwerp Privacy de breedte en de verdieping te geven die het verdient, hebben we dit evenement gezamenlijk georganiseerd met de SIG IT & Recht. Natascha van Duuren, bestuurslid van de SIG IT & Recht,  zal een inleiding verzorgen over de wettelijke aspecten van Privacy.

 

Programma:

  • 18:00-18:30 Ontvangst
  • 18:30-18:40 Opening met korte introductie door de voorzitter SIG IBIS over het onderwerp Privacy
  • 18:40-19:00 Korte introductie over Privacy en het wettelijke kader door Natascha van Duuren, bestuurslid SIG IT & Recht en partner bij De Clercq Advocaten.
  • 19.00-19.25: Gezondheidszorg Case: Margot van Ditmarsch (Security Officer van het LUMC) zal  de uitdaging presenteren waarmee haar ziekenhuis geconfronteerd wordt en op welke wijze al op dit moment hierop wordt ingespeeld
  • 19:25-19:40 Pauze
  • 19:40-20:05:  Onderwijs Case. Gert Jan Flinterman, Manager ICT bij Hogeschool Windesheim zal aan de hand van de case binnen zijn instelling, de uitdagingen rond Privacy o.a. verder uitwerken v.w.b. de technische aspecten..
  • 20.05-20.30: Verzekeringen case.  Albert Riemersma, Security Manager TVM verzekeringen, zal presenteren hoe in de verzekeringswereld met de verschillende uitdagingen om wordt gegaan
  • 20:30-20:45 Vragen/discussie
  • 20:45-21:30 Borrel

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog wat na te praten.

Zowel Ngi-NGN-leden als niet-leden en studenten zijn van harte welkom. Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven via de website www.ngi-ngn.nl. De toegang voor Ngi-NGN-leden en studenten (op vertoon van collegekaart) is gratis. Voor niet-leden geldt een bijdrage van Euro 20,=, te voldoen aan de zaal.