Tata Consultancy Services (TCS) heeft een wereldwijd onderzoek gedaan naar impact van Internet of Things op de omzet van bedrijven. Aan het onderzoek namen 795 managers van grote multinationals in verschillende sectoren deel. Internet of Things blijkt wel degelijk vruchten af te werpen en te leiden tot een stijging van de omzet. Bij bijna één op de tien bedrijven was de omzet met 30% of meer toegenomen. Het volgen van klanten via mobiele apps is de meest gebruikte Internet of Things toepassing. Deze toepassing wordt door bijna de helft van de respondenten gebruikt.

De belangrijkste reden voor het investeren en gebruiken van Internet of Things is het volgen van de producten en productprestaties. De maakindustrie, de reisbranche, de transportbranche en media & entertainmentbedrijven investeren het meest in Internet of Things. De zorg loopt volgens het onderzoek nog achter; dit terwijl deze branche volgens velen veel mogelijkheden en kansen biedt voor de toepassing van Internet of Things. Een van de belangrijkste redenen dat de zorg desondanks achter loopt is dat er nog veel vragen zijn op het gebied van privacy en beveiliging. En juist in de zorg worden hier strengen eisen aan gesteld.

Meer weten over de juridische aspecten van Internet of Things of over IT/privacy-gerelateerde onderwerpen? Neem contact op met Natascha van Duuren, partner IT/Privacy/Cybersecurity via e-mail of via 071-5815356.