EPD afgewezen

De wet EPD is afgewezen. Reguliere wetten zijn nu ook van toepassing voor e-health. Natascha van Duuren nam de aanwezigen tijdens de lezing mee in de nieuwe wereld van de IT-gezondheidszorg. Het gebruik van apps vraagt ook in de gezondheidszorg aandacht voor gebruik en beveiliging. Veel projecten in de gezondheidszorg gaven vanwege veelvoorkomende fouten niet het gewenste eindresultaat. Veel gaat fout omdat standaarden niet begrepen worden. Medisch handelen vraagt veel professioneel judgement: twee medici, twee meningen. De portal-applicatie moet de medicus ondersteunen. Dat vraagt om referentie-architectuur, gedetailleerd, inclusief beveiliging.
Aan de hand van zijn ervaringen nam Jan-Marc Verlinden de luisteraar mee in een verhaal over de risico’s en hoe het wél goed zou kunnen gaan.

Mr. Natascha H.A. van Duuren

Natascha werkte bij het Instituut voor Informatica en Recht van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij heeft een onderzoeksrapport geschreven in de ITeR reeks in het kader van het Nationaal Programma voor Technologie en Recht met als titel: “Contracten van internetproviders: een adequate basis voor zelfregulering”. Sinds 1998 is zij als advocaat gespecialiseerd in het ICT-recht en sinds 2005 is zij partner bij De Clercq en leidt zij het IE/ICT-team. Mr. Natascha H.A. van Duuren heeft veel ervaring in het begeleiden van ICT-projecten en het opstellen van (complexe) ICT-contracten, al dan niet in het kader van een (Europese) aanbestedingsprocedure. Zij staat regelmatig cliënten bij in ICT-geschillen, waarbij zij optreedt voor zowel ICT-leveranciers als –afnemers. Daarnaast is zij expert op het gebied van juridische bescherming van software, outsourcing, e-commerce en privacy.

Jan-Marc Verlinden, CEO van Medvision360

Jan-Marc is als entrepreneur betrokken bij diverse bedrijven. De laatste vijf jaar ligt de focus met name op het snijvlak van ICT en zorg. Door zijn financiële achtergrond is hij goed in staat de business case te ontdekken, daarnaast is Jan-Marc succesvol in het aanvragen en verkrijgen van subsidies.
Zijn bedrijf is expert op het gebied van standaardisatie en veiligheid voor Elektronisch Patiëntendossiers. Hij spreekt regelmatig op congressen, waar hij uitlegt waarom zoveel ICT projecten in de zorg falen (80%).

 

Vragen?

Heeft u vragen over  e-Health of patientportalen, neemt u dan contact op met ons team Arbeid, Medezeggenschap & Mediation.