Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Richella Soetens

Richella is een gedreven advocaat met veel internationale ervaring. Zij bouwt graag een goede relatie op met haar cliënten, zodat zij hen nog beter kan bijstaan. Daarnaast is Richella een echte teamplayer, ze is ervan overtuigd dat door goede samenwerking het beste resultaat behaald kan worden.

Opleiding en carrière

Na haar rechtenstudie aan de Universiteit Leiden, startte Richella in 2008 als advocaat bij een groot internationaal advocatenkantoor (Bird & Bird) in Den Haag. Daar is zij negen jaar werkzaam geweest op de sectie Intellectuele Eigendom. Met haar ruime praktijkervaring versterkt Richella sinds oktober 2017 het IT, IE & Privacy team van de Clercq.

De dagelijkse praktijk van Richella

“Mijn cliënten lopen uiteen van kleine start-ups tot grote (internationale) ondernemingen. Naast de verschillende aspecten van het intellectuele eigendomsrecht (waaronder het merken, auteurs, modellen, octrooi- en reclamerecht en ongeoorloofde mededinging), houd ik me ook bezig met IT en Privacy kwesties. Niet alleen heb ik ruime ervaring met het procederen bij verschillende gerechtelijke instanties, maar bijvoorbeeld ook met het opstellen van – en onderhandelen over – diverse overeenkomsten met betrekking tot IT, IE & Privacy. Juist de diversiteit in juridische vraagstukken maakt dat ik zo een plezier heb in mijn werk als advocaat !”

  • Nevenactiviteiten
    • Lid International Association for the Protection of Intellectual Property (AIPPI)
    • Lid Licensing Executives Society (LES Benelux)
    • Lid Vereniging Privacy Recht
    • Lid Vereniging voor Intellectuele Eigendom Proces Advocaten (VIEPA)

Kennisblogs van Richella Soetens