Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Kandidaat-notaris

Michèle van Velzen

Met zo’n twintig jaar ervaring in notariële dienstverlening met een accent op de vastgoedpraktijk is Michèle van Velzen een waardevolle adviseur voor (institutionele) beleggers, overheden en projectontwikkelaars. Ze is zelfverzekerd, nauwgezet en resultaatgericht en weet als geen ander het overzicht in complexe zaken te bewaren. Daarnaast onderscheidt Michèle zich doordat ze Nederlandse partijen graag begeleidt bij vastgoedtransacties in Frankrijk én Franstaligen bij vastgoedtransacties in Nederland.

Opleiding en carrière

Na het voltooien van haar studie Notarieel Recht aan de Universiteit Leiden – met een ‘uitstapje’ naar de prestigieuze Université Panthéon-Assas in Parijs – startte Michèle haar loopbaan in 1999 als kandidaat-notaris. Ze deed in deze functie bij diverse advocaten- en notariskantoren een schat aan ervaring op met alle facetten van onroerendgoedtransacties. En passant vergrootte ze haar kennis door – onder meer – de beroepsopleiding Notariaat (2003), de Notariële Specialisatieopleiding Projectontwikkeling (2008) en de Beroepsopleiding tot Estate Planner (2012) af te ronden. Voordat Michèle begin 2019 toetrad tot het notariaat van De Clercq, was ze ruim drie jaar actief als zelfstandig gevestigd notarieel jurist.

De dagelijkse praktijk van Michèle

“Als kandidaat-notaris adviseer ik cliënten over de juridische aspecten van vastgoedtransacties – van aan- en verkoop, financiering en fiscaliteiten tot appartementsrechten en (her)ontwikkeling – en zorg ik ervoor dat alle relevante zaken adequaat worden vastgelegd in overeenkomsten en aktes. Mijn werk raakt daarmee aan tal van rechtsgebieden. Door de transitie naar een duurzame energievoorziening gaat energierecht een steeds grotere rol spelen. Ik vind het leuk en uitdagend om als regisseur te zorgen dat alle lijntjes op het moment suprême bij elkaar komen. Daarbij probeer ik het wel een beetje leuk te houden voor mijn cliënten, want het is vaak natuurlijk toch een beetje droge kost. De meerwaarde van mijn werk zie ik vooral in het feit dat ik niet alleen adviseer, maar de zaken die uit mijn advies voortkomen ook juridisch goed kan borgen.”

 • Nevenactiviteiten
  • Lid Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)
  • Lid Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ)
  • Lid Haagse Vastgoed Kring (HVK)
  • Lid Nederlandse Vereniging voor Energierecht (NeVER)
  • Lid Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN)
  • Lid Franse Kamer van Koophandel in Nederland (CCI France Pays-Bas)

Kennisblogs van Michèle van Velzen