Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Joost Kokje

Tot de meest kenmerkende eigenschappen van Joost Kokje behoren zonder meer zijn pragmatische instelling en zijn doortastende houding. Joost begeleidt zijn cliënten met veel passie en gaat tot het uiterste om voor hen – én dus ook voor u – het hoogst haalbare resultaat te behalen.

Opleiding en carrière

Joost heeft aan de Universiteit Leiden gestudeerd en daar de master Civiel recht met genoegen afgerond. Tijdens zijn studie legde hij zich vol overgave toe op het arbeidsrecht. Hij had als student dan ook al diverse publicaties over arbeidsrecht-gerelateerde onderwerpen op zijn naam staan. Eind 2014 is Joost bij De Clercq in dienst getreden, waarna hij is toegelaten tot de Haagse Orde van Advocaten. Tot die tijd deed hij werkervaring op bij diverse notaris-, advocaten- en juridisch advieskantoren, maar ook als vrijwilliger bij de Haagse Wetswinkel.

De dagelijkse praktijk van Joost

“Binnen de sectie Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen maakt Joost onderdeel van onze International Desk en het team flexibele arbeid. Joost heeft ruime ervaring met complexe, vaak grensoverschrijdende arbeidsrechtelijke geschillen en vraagstukken, waaronder kwesties over toepasselijk recht, contractvormen (waaronder opdrachtovereenkomsten, payrollcontructies, maar ook platformisering) en reorganisaties. Voor zijn internationale praktijk werkt Joost vaak samen met Belgische, Duitse en Franse advocaten.

Joost adviseert regelmatig in de transportwereld, waaronder in- en exportbedrijven en vliegtuigmaatschappijen. Andere cliënten van Joost zijn IT-bedrijven, uitzendbureaus en payrollbedrijven. Daarnaast adviseert Joost graag culturele instellingen en non-profitorganisaties.”

 • Nevenactiviteiten
  • Lid ledenraad Rabobank Leiden-Katwijk
  • Lid Vereniging voor Arbeidsrecht
  • Lid Jonge Balie bij de Hoge Raad der Nederlanden
  • Commissielid Sluitingszittingsdagen Jonge Balie (2016-2017)
  • Voorzitter activiteitencommissie Jonge Balie bij de Hoge Raad der Nederlanden (2017-2018)
  • Aspirant-lid Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten
  • Redacteur juridisch en financieel vakblad Balans, onderdeel van Fiscaal Up to Date (2018-2019)
  • Deelnemer Rising Star programme - IR Global

Joost heeft mij op een plezierige, integere en kundige wijze bijgestaan. Geeft heldere adviezen, schetst duidelijk de mogelijke scenario's en is vlot met de communicatie. Al met al een goede en betrouwbare advocaat op het gebied van arbeidsrecht welke ik iedereen kan aanbevelen.

Jeroen Seghers NVM Makelaar / Directeur

Kennisblogs van Joost Kokje

WAB-blog 6: Payroll

2 oktober 2019 WAB-blog 6: Payroll