Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Joost Kokje

Tot de meest kenmerkende eigenschappen van Joost Kokje behoren zonder meer zijn pragmatische instelling en zijn doortastende houding. Joost begeleidt zijn cliënten met veel passie en gaat tot het uiterste om voor hen – én dus ook voor u – het hoogst haalbare resultaat te behalen.

Opleiding en carrière

Joost studeerde in 2014 af aan de Universiteit Leiden, waar hij de master Civiel recht met genoegen afrondde. Tijdens zijn studie legde hij zich vol overgave toe op het arbeidsrecht. Hij had als student dan ook al diverse publicaties over arbeidsrecht-gerelateerde onderwerpen op zijn naam staan. Eind 2014 werd Joost toegelaten tot de Haagse Orde van Advocaten en trad hij bij De Clercq in dienst. Tot die tijd deed hij werkervaring op bij diverse notaris-, advocaten- en juridisch advieskantoren, maar ook als vrijwilliger bij de Haagse Wetswinkel.

De dagelijkse praktijk van Joost

“Binnen de sectie Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen focus ik me met name op flexibele arbeid – waaronder opdrachtovereenkomsten en uitzend- en payrollconstructies – en statutair bestuurders. Als advocaat adviseer, procedeer en publiceer ik regelmatig met veel plezier over deze interessante deelgebieden van het arbeidsrecht.”

 • Nevenactiviteiten
  • Lid Jonge Balie bij de Hoge Raad der Nederlanden
  • Commissielid Sluitingszittingsdagen Jonge Balie
  • Voorzitter activiteitencommissie Jonge Balie bij de Hoge Raad der Nederlanden
  • Aspirant-lid Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten
  • Redacteur juridisch en financieel vakblad Balans, onderdeel van Fiscaal Up to Date

Joost heeft mij op een plezierige, integere en kundige wijze bijgestaan. Geeft heldere adviezen, schetst duidelijk de mogelijke scenario's en is vlot met de communicatie. Al met al een goede en betrouwbare advocaat op het gebied van arbeidsrecht welke ik iedereen kan aanbevelen.

Jeroen Seghers NVM Makelaar / Directeur

Kennisblogs van Joost Kokje