Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat / Partner

Frank Eradus

Frank Eradus is in 1995 als advocaat beëdigd. Frank voert een gecombineerde advies- en procespraktijk voornamelijk in de sectoren bouw en infra. Hij is advocaat specialist bouwrecht met bijzondere aandacht voor het (bouw)contractenrecht, aanbestedingsrecht, goederenrecht, ondernemingsrecht, aansprakelijkheidsrecht en het verzekeringsrecht. Daarbij adviseert hij over projectgerelateerde ondernemingsrechtelijke aspecten, zoals fusies, ontvlechtingen en de oprichtingen van projectvennootschappen.

Opleiding en carrière

Na zijn studies Bouwkunde en Nederlands Recht, heeft Frank zich als specialist bouw en vastgoed ontwikkeld. Daartoe rondde hij onder meer twee Grotius opleidingen af: Onroerend Goed en Onderneming en Aansprakelijkheid. Frank heeft als bedrijfsjurist en later als advocaat vele ondernemingen en overheden geadviseerd en bijgestaan bij de aanbesteding en realisatie van complexe bouw en infraprojecten. De laatste 10 jaar is Frank ook actief in de sector duurzame energie. Onder zijn juridische verantwoordelijkheid kon inmiddels een aantal toonaangevende windparken o.a. in de Noordoostpolder en in de Eemshaven worden gerealiseerd.

De dagelijkse praktijk van Frank

“Ik begeleid mijn cliënten vooral proactief naar een succesvolle realisatie en voltooiing van hun project. Eventuele geschillen los ik bij voorkeur in der minne op. Zo niet, dan wordt er scherp geprocedeerd. Ik treed regelmatig op in (internationale) arbitrages of bij de gewone rechter. Naast mijn werk verzorg ik lezingen en heb ik onder meer opgetreden als inleider bij het Instituut voor Bouwrecht en het Instituut voor Agrarisch Recht op het gebied van bouw, infra en duurzame energie.”

Kennisblogs van Frank Eradus