Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Kandidaat-notaris

Caroline van Niekerk

Caroline van Niekerk werkt als kandidaat-notaris bij De Clercq. Ze zoekt graag naar oplossingen op maat bij vraagstukken op het gebied van erfrecht, relatievermogensrecht, erfbelasting en schenkbelasting. Caroline kan u bij deze rechtsgebieden dan ook uitstekend van dienst zijn, in élke fase van uw leven.

Opleiding en carrière

Caroline voltooide in 1997 haar studie Nederlands recht (afstudeerrichting Civiel recht), twee jaar later gevolgd door de studie Notarieel recht. Daarnaast rondde ze met succes de opleiding Estate Planning Specialist af. Voor haar overstap naar De Clercq in 2016 werkte ze onder meer bij een middelgroot notariskantoor en bij een internationaal georiënteerd advocaten- en notariskantoor. In de periode 2011-2015 doceerde Caroline notariële civielrechtelijke en fiscale vakken aan studenten, financieel planners, belastingadviseurs en kandidaat-notarissen.

De dagelijkse praktijk van Caroline

“Sinds de start van mijn carrière heb ik me intensief beziggehouden met alle facetten van het notariaat. Binnen dit brede vakgebied gaat mijn bijzondere belangstelling uit naar het huwelijksvermogensrecht, het erfrecht en estate planning. Ik kan u dan ook uitstekend adviseren bij – onder meer – de keuze voor het juiste (levens)testament en/of het opmaken van huwelijkse voorwaarden. Hierbij zoek ik naar de perfecte balans tussen de rechtsgevolgen en de besparing van schenk- en erfbelasting op de door u gewenste manier. Vaak adviseer ik particuliere cliënten rechtstreeks, maar ook accountants weten de weg voor hun cliënt naar mij te vinden.”

  • Nevenactiviteiten
    • Redactielid Estate Planner Digitaal (kwartaalblad voor de estate planner)

Kennisblogs van Caroline van Niekerk