Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Het gebeurt zelfs in de ICT wereld niet vaak dat men getuige is van een revolutie. De opkomst van de Personal Computer, de opkomst van mobiele telefonie en uiteraard de opkomst van Internet zijn een aantal van die revoluties.

Wat is ChatGPT nou eigenlijk echt? Is ChatGPT ook zo’n revolutie? En kent ChatGPT net als elke revolutie zijn winnaar en verliezers? En wie zijn dat dan? Hoe zorgen we ervoor dat ChatGPT bijdraagt aan een positieve impuls voor “Smart Humanity”?

Tijdens deze bijeenkomst staan we eerst stil bij wat het nou écht is, en wat niet. Daarna stellen we de vraag: Zegen of Vloek. En wat kunnen we doen om het een zegen te maken? Hierbij zullen we in dialoog treden met de aanwezigen. Samen hopen we zo een beter beeld te formuleren.

Programma:

  • Datum: 3 april, 14.30-17.00 met een aansluitende borrel
  • Locatie: De Clercq advocaten en notarissen, Hoge Rijndijk 306, 2314 AM Leiden. (Er is voldoende parkeergelegenheid).

Sprekers:

    Wat is ChatGPT? Welk technologie en denkbeelden liggen eronder? Wat zijn daarvan de consequenties? Welke keuzes worden er gemaakt?. In de presentatie zal Piek verder in gaan op de basisprincipes achter Large Language Models en hoe die gebruikt worden als basis voor Deep Learning waarin ze worden gefinetuned voor specifieke taken. Daarnaast gaat hij in op een specifieke variant GPT die aan de basis ligt van ChatGPT. Aan de orde komt wat ChatGPT wel en niet kan, waar het goed voor is en wat de risico’s zijn.

Rondetafel onderwerpen:

  • Ethisch perspectief: vrijlaten of aan banden leggen?
  • Juridisch perspectief: Kan ChatGPT technologie ons helpen bij onze tekorten in de rechtspraak”?
  • Onderwijs & Onderzoek: Is de integratie van technologie zoals taalmodellen in het onderwijs cruciaal voor het voorbereiden van studenten op de digitale samenleving van de toekomst?

Interesse?

Je bent van harte welkom. Meld je hier aan voor deze rondetafelbijeenkomst.

Voor overige vragen, neem contact op met Natascha van Duuren (advocaat/partner IT, Privacy & Cybersecurity).

Dit evenement is geannuleerd vanwege uitval van sprekers. Een nieuwe datum wordt later bekend gemaakt. Reeds ingeschreven deelnemers ontvangen een update.

Tijdens het evenement ‘Starten met AI’ geven AI-specialisten Natascha van Duuren en Jeroen van Helden (De Clercq Advocaten Notariaat) samen met experts van Landscape, creating value with AI inzicht in werken met AI. Is deze technologie iets voor uw organisatie? Wat is nodig om concreet met AI te beginnen?

Wat houdt AI en datagedreven werken in? Welke vragen moet u stellen bij het starten van AI-projecten binnen de organisatie? Op wat voor manieren (en binnen welke soorten processen) kunt u AI inzetten? Met welke juridische issues moet u rekening houden? Hoe zit het met privacy? Hoe kunt u eventuele risico’s zo klein mogelijk houden?

Na deze presentatie weet u:

Deelnemers ontvangen gratis een exemplaar van het boek Multidisciplinaire aspecten van Artificial Intelligence. Redactie: N.H.A. van Duuren en V.A. de Pous; Uitgeverij deLex, Amsterdam, 2020.

Programma:
15:30 uur Inloop
16:00 uur Start presentaties
18:00 uur Borrel
18:30 uur Einde

De bijeenkomst wordt georganiseerd i.s.m. Landscape, creating value with AI.

Datum: maandag 21 maart 2022
Locatie: Hoge Rijndijk 306, Leiden

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaand formulier.