Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Graag nodigen wij werkgevers en HR-professionals – in samenwerking met De Groen & Van Lint Advocaten – van harte uit voor het Seminar Arbeidsrecht in Sassenheim (SAS).

Algemene informatie

Datum:                   donderdag 16 november 2023

Tijd:                       14.00 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Locatie:                  Van der Valk Hotel Sassenheim (Warmonderweg 8 te Sassenheim)

Programma

Aanmelden

Aanmelden voor SAS is mogelijk via [email protected].

Eventuele vragen kunt u ook alvast op voorhand stellen. Deelname is kosteloos.

Tot dan!

IT Security, maar dan begrijpelijk. IT Wet- en regelgeving, maar dan praktisch.

De kans op een cyberaanval is maar liefst één op vijf. Een cyberaanval op middelgrote en kleine bedrijven (MKB) heeft ernstige gevolgen voor de bedrijfsvoering. De gemiddelde kosten ervan liggen op een kwart miljoen euro. De helft van de ondernemers vreest dat een aanval het einde van haar of zijn bedrijf betekent. Bent u voorbereid op een cyberaanval? En weet u wat u moet doen als uw bedrijf gehackt is? Hoe zorgt u dat u minder risico loopt en de impact zo klein mogelijk blijft? Over dit soort vragen organiseren HackDefense, Nerium en De Clercq op 12 september 2023 een evenement.
U krijgt praktische tips voor de inrichting van uw beveiliging en duidelijke informatie over de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder een concreet stappenplan dat u kunt volgen op het moment dat u getroffen bent.

Programma:

15:15-15:30: Inloop

15:30: Welkom door Natascha van Duuren, advocaat/partner IT, Privacy & Cybersecurity bij De Clercq Advocaten Notariaat

15:40: Cyber security, een serieuze zaak? – HackDefense
• Hoe weet ik dat mijn bedrijf veilig is?

16:10: Wanneer voldoet mijn bedrijf aan de cyber securitywetgeving? – De Clercq Advocaten Notariaat
• Welke wet- en regelgeving komt er op korte termijn op ons af en welke voorbereiding is hiervoor nodig?

16:40: Wat te doen bij een cyberincident – Nerium
• Zo snel mogelijk back in business, maar hoe?

17:10: Afsluiting met hapje en drankje

Klik hier voor de officiële uitnodiging.

Hoe kun je als ondernemer voorsorteren op bedrijfsopvolging? Welke afspraken kun/moet je maken? 

Boardtrust en De Clercq advocaten notariaat organiseren een bijeenkomst op donderdagmiddag 28 september a.s. bij De Clercq advocaten in Leiden.

Seminar
Tijdens deze presentatie praten wij je graag bij over

– Het belang van een planmatige aanpak;
– Wat komt er kijken bij het neerzetten van een structuur?
– Familiestatuten;
– Welke afspraken moet je maken?
– De verhouding tussen bedrijfsopvolgers en niet-bedrijfopvolgers.

Rondetafel
Aan de hand van stellingen gaan we met ondernemers in gesprek over wat belangrijk is op het gebied van bedrijfsopvolging binnen een organisatie en waar men in de praktijk tegen aan loopt. Het doel is om ervaringen uit te wisselen en kennis op te doen zodat een succesvolle opvolging gerealiseerd kan worden.

Interesse?
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door onderstaand formulier in te vullen.

Vragen?
Heb je aanvullende vragen? Neem dan contact op met Frank ten Doeschate (Boardtrust, 06 – 296 02 892) of Sacha Krekel (De Clercq advocaten, 06 – 28 33 96 32).

 

Vastgoedbeleggers opgelet! Op de derde dinsdag van september (Prinsjesdag) zal het kabinet de belastingplannen 2023 bekend maken. Onderdeel hiervan zal zijn de geplande wijziging (2026) van het heffen van belasting over uw vermogen in box 3, dus ook over uw vastgoedbeleggingen!

Wat betekent dit voor u? Welke kansen brengt dit met zich mee? Hoe kunt u het beste voorsorteren op deze wijzigingen om in de toekomst klaar te zijn voor deze wijziging in belastingheffing?

De Clercq Advocatuur Notariaat en BDO Tax & Legal organiseren op 13 oktober een bijeenkomst waarin wij u bijpraten over deze fiscale wijzigingen en vooral ook over oplossingsrichtingen om huidige bezittingen fiscaal zo gunstig mogelijk te structureren.

De belangrijkste fiscale en juridische vastgoedactualiteiten hoort u tijdens dit seminar op 13 oktober a.s. van 15:30 – 19:00 uur op het kantoor van BDO in Den Haag.

Na dit evenement heeft u meer inzicht in:

Ook maakt u kennis met andere vastgoedbeleggers die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen.

Dit evenement wordt georganiseerd door De Clercq Advocatuur Notariaat en BDO Industrie Groep Bouw & Vastgoed.

U kunt zich kosteloos aanmelden voor het event via onderstaande registratiebutton.

AANMELDEN

Diversiteit en inclusie: een actueel aandachtspunt voor iedere onderneming. Wat betekent dit precies en welke rol kun je als ondernemingsraad vervullen? Tijdens dit interactieve seminar lichten Muriël Nolet en Renate Vink-Dijkstra de leden van de ondernemingsraad toe welke aspecten van diversiteit en inclusie voor de medezeggenschap relevant zijn en welke mogelijkheden er bestaan.

Dit seminar Diversiteit & inclusie is een uniek evenement waarin twee advocatenkantoren, Unger Nolet en De Clercq, hun krachten en expertise bundelen tijdens een gezamenlijk evenement voor leden van ondernemingsraden.

Na afloop van dit seminar heeft voldoende kennis verzameld om:

Programma

13:30 – Inloop met koffie/thee
14:00 – Diversiteit & inclusie: een actueel onderwerp, wat is het belang, hoe wordt dit bespreekbaar en welke rol kan de OR innemen? | Gelijke behandeling: diversiteit mag niet gepaard gaan met diverse behandeling, hoe wordt gelijke behandeling gewaarborgd bij een divers personeelsbestand? | Quiz: hoe divers ben jij?!
15:15 – Pauze
15:30 – Klachten & klokkenluiden: een helder overzicht van de mogelijkheden met aandacht voor de rol van de OR. | Diversiteit in de top: nieuwe wetgeving moet zorgen voor diversiteit in de top, wat moet en wat kan (de OR)? En hoe straalt dit af op niet-beursgenoteerde organisaties? | De barometer: diversiteit en inclusie binnen jouw organisatie?!
16:30 – Borrel

Krijg antwoord op uw vragen en zet onze praktische tips en handige tools in om de diversiteit en inclusie binnen uw onderneming op de kaart te zetten en/of te vergroten.

Locatie: Novotel Amsterdam City
Adres: Europaboulevard 10 (1083 AD) Amsterdam
Tijd: 13:30 – 17:30 uur
Datum: donderdag 15 september 2022

Sprekers

Renate Vink-Dijkstra is advocaat-partner bij De Clercq Advocaten Notariaat in Leiden. Zij geeft leiding aan het team Arbeid, Medezeggenschap en Pensioen. Als advocaat arbeidsrecht is zij specialist in medezeggenschap. Op de Universiteit Leiden als Rijksuniversiteit Groningen treedt Renate op als (gast)docent. Daarnaast is zij verbonden aan de Universiteit Leiden als buitenpromovendus en onderzoekt wat ‘the next level’ van medezeggenschap in Nederland zou moeten zijn rekening houdend met de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en binnen ondernemingen.

Muriel Nolet - Unger Nolet

Muriël Nolet is advocaat en partner bij Unger Nolet in Amsterdam. De combinatie van bestuursrecht, arbeids- en medezeggenschaprecht in haar praktijk is uniek en uitdagend. Naast adviseren en procederen geeft Muriël met regelmaat workshops, onder andere op seminars, congressen en in-house over actuele ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en medezeggenschap. Tot haar clientèle behoren (de ondernemingsraden van) grote commerciële ondernemingen, zorginstellingen en startups. Maar ook voor het individu zet zij zich met volle overtuiging in.

 

Voor wie is dit evenement geschikt?

Bent u lid van een ondernemingsraad en wilt u weten wat u nog meer kunt doen op het gebied van diversiteit en inclusie? Dan is deze training geschikt voor u. Meld u direct aan voor het seminar Diversiteit & inclusie via onderstaand formulier.
Let op! Maximaal twee leden per ondernemingsraad kunnen deelnemen

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Op dinsdag 3 november 2020 organiseren wij in samenwerking met OnderwijsAdvies een gratis live webinar.

Tijdens dit webinar wordt u op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs aan de hand van de volgende onderwerpen:

 • Actualiteiten op basis van jurisprudentie
 • Veerkracht in het onderwijs
 • De inzet van interim-personeel

Tijdens het webinar kunt u direct uw vragen stellen aan een van onze specialisten.

Als uw collega of zakenrelatie ook geïnteresseerd is in dit webinar, dan is hij of zij natuurlijk van harte uitgenodigd om in te schrijven! Aanmelden kan vanaf nu. En doet u dit uiterlijk vrijdag 23 oktober a.s.? Dan ontvangt u een leuke attentie. Laat dan wel even uw adresgegevens achter.

Mogen wij u (digitaal) begroeten op dinsdag 3 november a.s.?

Onderwijsteam De Clercq en Onderwijsadvies

Webinar 3 november 2020

Actualiteiten in het onderwijs

Klik op de button hieronder en vul uw gegevens in. U ontvangt de link voor deelname direct per e-mail.

Meld u hier aan!

Ook interessant?

Op 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. Na een half jaar op weg te zijn, is het goed om alvast een eerste blik te werpen op de stand van zaken. Zeker nu de strenge regels rond flexcontracten juist in tijden van corona meer van belang zijn dan ooit! Daarom delen wij de relevante updates rond de invoering van de WAB graag met u.

Op dinsdag 8 september wordt u tijdens een seminar bijgepraat over de actualiteiten rond de WAB. Natuurlijk zal er ook voldoende gelegenheid zijn om uw vragen te stellen en ervaringen te delen.

Om voldoende afstand te kunnen houden tussen alle deelnemers, is er een beperkte beschikbaarheid. Wees er dus op tijd bij en meld u snel aan! Deelname is kosteloos.

Programma:

09:15 – 09:30   Inloop en ontvangst
09:30 – 10:30   Presentatie
10:30 – 10:50   Gelegenheid tot het stellen van vragen
10:50 – 11:00   Afsluiting en einde

Onze specialist

Vincent Stavleu

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door advocaat Arbeidsrecht Vincent Stavleu. Vincent heeft een tienjarige loopbaan bij de politie gehad. Allereerst bij de politie Haaglanden en vervolgens als juridisch adviseur bij de Korpsstaf van de Nationale Politie. Bij de Nationale Politie vervulde hij onder meer de functie van landelijk coördinator van verzoeken in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur in veelal politiek gevoelige bestuursrechtelijke dossiers. Tijdens zijn werkzaamheden bij de Nationale Politie heeft Vincent in vier jaar zijn Master Rechten afgerond, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar de advocatuur.

Neem contact op met Vincent

Op 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. Na bijna 3 maanden op weg te zijn, is het goed om alvast een eerste blik te werpen op de stand van zaken.

U bent dinsdag 24 maart vanaf 7.45 uur van harte welkom om deel te nemen aan deze onbijtbijeenkomst. Om 8.00 uur starten we met het inhoudelijke deel, terwijl u rustig kunt ontbijten. Aansluitend is er tot 9.30 uur tijd om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers of om op informele wijze vragen te stellen aan de advocaten van De Clercq.

Als uw collega of zakenrelatie ook geïnteresseerd is in dit onderwerp, dan is hij of zij van harte welkom. Wilt u het ons laten weten wie u als introducé meeneemt?

Wij kijken uit naar uw komst!

Deelname is kosteloos. Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na bevestiging van uw deelname rekenen we op uw komst.

LET OP! Het maximum aantal personen is bereikt. Mocht u interesse hebben om aanwezig te zijn? Neem dan contact op met Shirley Lucas ([email protected]). U wordt dan op de reservelijst geplaatst.

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door advocaat Arbeidsrecht Vincent Stavleu. Vincent heeft een tienjarige loopbaan bij de politie gehad. Allereerst bij de politie Haaglanden en vervolgens als juridisch adviseur bij de Korpsstaf van de Nationale Politie. Bij de Nationale Politie vervulde hij onder meer de functie van landelijk coördinator van verzoeken in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur in veelal politiek gevoelige bestuursrechtelijke dossiers. Tijdens zijn werkzaamheden bij de Nationale Politie heeft Vincent in vier jaar zijn Master Rechten afgerond, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar de advocatuur.

Op dinsdag 10 maart 2020 organiseert het Onderwijsteam van De Clercq Advocaten Notariaat in samenwerking met Onderwijsadvies een Kennisbijeenkomst Onderwijs.

Tijdens deze bijeenkomst wordt u op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs aan de hand van de volgende onderwerpen:

 • de actualiteit aan de hand van jurisprudentie;
 • mediation in het onderwijs;
 • communicatie met ouders, (gedrags)regels voor teamleden en leerlingen en de rol van de vertrouwenspersoon hierin.

Uiteraard zal er voldoende gelegenheid zijn onderling ervaringen uit te wisselen en eigen casuïstiek in te brengen.

De bijeenkomst duurt van 10:00 uur tot 12:00 uur (inloop vanaf 09:45 uur). Na afloop heeft u de mogelijkheid om tijdens het eten van een broodje, op informele wijze vragen te stellen aan een van de specialisten.

We hopen u op 10 maart a.s. te mogen verwelkomen op het kantoor van De Clercq in Leiden.

Als uw collega of zakenrelatie ook geïnteresseerd is in deze bijeenkomst, dan is hij of zij van harte welkom. Wilt u het ons laten weten wie u als introducé meeneemt?

Wij kijken uit naar uw komst!

Onderwijsteam De Clercq en Onderwijsadvies

Hoe breng ik mijn HR-beleid in balans met de nieuwe wetgeving?

De inwerkingtreding van de WAB op 1 januari 2020 heeft gevolgen voor alle werkgevers. Er zullen intern strategische beslissingen moeten worden genomen over het HR-beleid. Denk daarbij aan vragen als:

 

 • Hoe gaan we om met de nieuwe ketenregeling?
 • Volstaat ons beleid tot dossieropbouw?
 • Ontslaggronden cumuleren: hoe zit dat en wat zijn de consequenties?
 • Hoe wordt de nieuwe transitievergoeding vastgesteld?
 • Wat voor gevolgen en risico’s krijgt het inzetten van oproepkrachten?
 • Moeten we starten of stoppen met payrolling?
 • WW-premiedifferentiatie: wat wijzigt er en wat zijn de gevolgen?

Tijdens deze kennisbijeenkomst lichten wij toe wat de praktische gevolgen zijn van de wetswijziging en welke keuzes u zou kunnen maken.

U bent dinsdag 29 oktober 2019 vanaf 09:30 uur van harte welkom om deel te nemen aan deze interactieve bijeenkomst. Om 09:45 uur starten we met het inhoudelijke deel. Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers of vragen te stellen aan de advocaten van De Clercq. Om 12:00 uur sluiten we de ochtend af.

Uiteraard kunnen wij ook bij u op kantoor een cursus WAB verzorgen voor management en HR. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

Het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt, u kunt zich helaas niet meer inschrijven. Wilt u wel geinformeerd worden over dit onderwerp? Neem dan contact op met een van onze specialisten