Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Speciaal voor onze cliënten en relaties organiseren wij in onze reeks Kennissessies Arbeidsrecht op dinsdagochtend 10 november weer een bijeenkomst.

Het programma en de inhoud van de bijeenkomst volgen later.

Onze specialist Advocaat Arbeid & Pensioen en Medezeggenschap

Rick van Herk

Rick van Herk begeleidt werkgevers en ondernemingsraden met oprechte aandacht en zorg voor hun belangen door de wondere wereld van het arbeidsrecht en het medezeggenschapsrecht. Als cliënt kunt u erop vertrouwen dat Ricks adviezen niet alleen juridisch correct zijn, maar boven alles praktisch – en dus uitvoerbaar – zijn ingestoken.

Neem contact op met Rick

Speciaal voor onze cliënten en relaties die actief zijn in het onderwijs, organiseren wij een live webinar in samenwerking met OnderwijsAdvies!

Het programma en de inhoud volgen later.

Op 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. Na een half jaar op weg te zijn, is het goed om alvast een eerste blik te werpen op de stand van zaken. Zeker nu de strenge regels rond flexcontracten juist in tijden van corona meer van belang zijn dan ooit! Daarom delen wij de relevante updates rond de invoering van de WAB graag met u.

Op dinsdag 8 september wordt u tijdens een seminar bijgepraat over de actualiteiten rond de WAB. Natuurlijk zal er ook voldoende gelegenheid zijn om uw vragen te stellen en ervaringen te delen.

Om voldoende afstand te kunnen houden tussen alle deelnemers, is er een beperkte beschikbaarheid. Wees er dus op tijd bij en meld u snel aan! Deelname is kosteloos.

Programma:

09:15 – 09:30   Inloop en ontvangst
09:30 – 10:30   Presentatie
10:30 – 10:50   Gelegenheid tot het stellen van vragen
10:50 – 11:00   Afsluiting en einde

Onze specialist

Vincent Stavleu

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door advocaat Arbeidsrecht Vincent Stavleu. Vincent heeft een tienjarige loopbaan bij de politie gehad. Allereerst bij de politie Haaglanden en vervolgens als juridisch adviseur bij de Korpsstaf van de Nationale Politie. Bij de Nationale Politie vervulde hij onder meer de functie van landelijk coördinator van verzoeken in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur in veelal politiek gevoelige bestuursrechtelijke dossiers. Tijdens zijn werkzaamheden bij de Nationale Politie heeft Vincent in vier jaar zijn Master Rechten afgerond, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar de advocatuur.

Neem contact op met Vincent

Op 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. Na bijna 3 maanden op weg te zijn, is het goed om alvast een eerste blik te werpen op de stand van zaken.

U bent dinsdag 24 maart vanaf 7.45 uur van harte welkom om deel te nemen aan deze onbijtbijeenkomst. Om 8.00 uur starten we met het inhoudelijke deel, terwijl u rustig kunt ontbijten. Aansluitend is er tot 9.30 uur tijd om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers of om op informele wijze vragen te stellen aan de advocaten van De Clercq.

Als uw collega of zakenrelatie ook geïnteresseerd is in dit onderwerp, dan is hij of zij van harte welkom. Wilt u het ons laten weten wie u als introducé meeneemt?

Wij kijken uit naar uw komst!

Deelname is kosteloos. Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na bevestiging van uw deelname rekenen we op uw komst.

LET OP! Het maximum aantal personen is bereikt. Mocht u interesse hebben om aanwezig te zijn? Neem dan contact op met Shirley Lucas (s.lucas@declercq.com). U wordt dan op de reservelijst geplaatst.

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door advocaat Arbeidsrecht Vincent Stavleu. Vincent heeft een tienjarige loopbaan bij de politie gehad. Allereerst bij de politie Haaglanden en vervolgens als juridisch adviseur bij de Korpsstaf van de Nationale Politie. Bij de Nationale Politie vervulde hij onder meer de functie van landelijk coördinator van verzoeken in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur in veelal politiek gevoelige bestuursrechtelijke dossiers. Tijdens zijn werkzaamheden bij de Nationale Politie heeft Vincent in vier jaar zijn Master Rechten afgerond, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar de advocatuur.

Advocaat

Vincent Stavleu

Op dinsdag 10 maart 2020 organiseert het Onderwijsteam van De Clercq Advocaten Notariaat in samenwerking met Onderwijsadvies een Kennisbijeenkomst Onderwijs.

Tijdens deze bijeenkomst wordt u op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs aan de hand van de volgende onderwerpen:

 • de actualiteit aan de hand van jurisprudentie;
 • mediation in het onderwijs;
 • communicatie met ouders, (gedrags)regels voor teamleden en leerlingen en de rol van de vertrouwenspersoon hierin.

Uiteraard zal er voldoende gelegenheid zijn onderling ervaringen uit te wisselen en eigen casuïstiek in te brengen.

De bijeenkomst duurt van 10:00 uur tot 12:00 uur (inloop vanaf 09:45 uur). Na afloop heeft u de mogelijkheid om tijdens het eten van een broodje, op informele wijze vragen te stellen aan een van de specialisten.

We hopen u op 10 maart a.s. te mogen verwelkomen op het kantoor van De Clercq in Leiden.

Als uw collega of zakenrelatie ook geïnteresseerd is in deze bijeenkomst, dan is hij of zij van harte welkom. Wilt u het ons laten weten wie u als introducé meeneemt?

Wij kijken uit naar uw komst!

Onderwijsteam De Clercq en Onderwijsadvies

Hoe breng ik mijn HR-beleid in balans met de nieuwe wetgeving?

De inwerkingtreding van de WAB op 1 januari 2020 heeft gevolgen voor alle werkgevers. Er zullen intern strategische beslissingen moeten worden genomen over het HR-beleid. Denk daarbij aan vragen als:

 

 • Hoe gaan we om met de nieuwe ketenregeling?
 • Volstaat ons beleid tot dossieropbouw?
 • Ontslaggronden cumuleren: hoe zit dat en wat zijn de consequenties?
 • Hoe wordt de nieuwe transitievergoeding vastgesteld?
 • Wat voor gevolgen en risico’s krijgt het inzetten van oproepkrachten?
 • Moeten we starten of stoppen met payrolling?
 • WW-premiedifferentiatie: wat wijzigt er en wat zijn de gevolgen?

Tijdens deze kennisbijeenkomst lichten wij toe wat de praktische gevolgen zijn van de wetswijziging en welke keuzes u zou kunnen maken.

U bent dinsdag 29 oktober 2019 vanaf 09:30 uur van harte welkom om deel te nemen aan deze interactieve bijeenkomst. Om 09:45 uur starten we met het inhoudelijke deel. Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers of vragen te stellen aan de advocaten van De Clercq. Om 12:00 uur sluiten we de ochtend af.

Uiteraard kunnen wij ook bij u op kantoor een cursus WAB verzorgen voor management en HR. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

Het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt, u kunt zich helaas niet meer inschrijven. Wilt u wel geinformeerd worden over dit onderwerp? Neem dan contact op met een van onze specialisten

Op 25 mei 2019 is het precies één jaar geleden dat de veelbesproken Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing werd. Een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken.

Waar zijn de toezichthouders het afgelopen jaar mee bezig geweest? Zijn er hoge boetes uitgedeeld? Voor wat voor soort overtredingen? Welke praktische lessen kunnen we u meegeven na één jaar AVG? En waar moet u in 2019 op letten? In dit seminar wordt u door onze privacy-specialisten volledig bijgepraat over de stand van zaken met betrekking tot de AVG.

U bent dinsdag 28 mei 2019 vanaf 7.45 uur van harte welkom om deel te nemen aan dit ontbijtseminar. Om 8.00 uur starten we met het inhoudelijke deel, terwijl u rustig kunt ontbijten. Aansluitend is er tot 9.30 uur tijd om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers of op informele wijze vragen te stellen aan de advocaten van De Clercq.

Wilt u zich aanmelden voor dit ontbijtseminar? Klik dan hier voor de uitnodiging + inschrijfmogelijkheid.

Als relatie van Franchise+ willen wij u graag uitnodigen voor een gratis themabijeenkomst bij De Clercq Advocaten Notariaat te Leiden met als thema “Exploitatieprognoses en Wet Franchise” op donderdag 7 november 2019 vanaf 16:00 uur.

Exploitatieprognoses zijn binnen de franchisebranche veelvoorkomende bronnen van conflict tussen franchisegever en franchisenemer. De rechtspraak op dat gebied is dan ook veelvuldig en niet altijd even duidelijk voor de leek. Daarnaast heeft de Nederlandse wetgever franchise-wetgeving aangekondigd waardoor er nog meer verplichtingen op de franchisegever komen te liggen, ook ten aanzien van exploitatieprognoses.

In de presentatie van Jan-Willem Kolenbrander, franchise-advocaat bij De Clercq Advocaten Notariaat, wordt toegelicht wat de huidige stand van zaken is op het gebied van rechtspraak van exploitatieprognoses. Ook zal Jan-Willem ingaan op de mogelijke gevolgen van het wetsvoorstel Wet Franchise voor u als franchisegever. Door het volgen van deze themabijeenkomst krijgt u in een kort tijdsbestek een goed beeld van de huidige stand van zaken omtrent prognoses en hoe het wetsvoorstel Wet Franchise daar in past. Uiteraard krijgt u ruim de gelegenheid om vragen te stellen en is er afsluitend een borrel.

Deze bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor franchisegevers. U kunt zich kosteloos aanmelden door het formulier hieronder in te vullen.

 

Het netwerk First Life organiseert op 14 mei 2019 in samenwerking met het KNVI het Nationaal Blockchain Debat in het auditorium van het Financieele Dagblad (Dauphine, Amsterdam).

Blockchain is de zoveelste digitale hype, die naar verluidt als ultieme ‘ontwrichter’ en belangrijkste vinding na het World Wide Web van Internet de samenleving opnieuw verandert. Blockchain betreft een verzamelnaam voor digitale databanken, die gedistribueerd, mathematisch-beveiligd en chronologisch van aard zijn. In theorie heeft de techniek het vermogen een breed probleem te slechten: een tekort aan vertrouwen in digitale systemen. Tegelijkertijd kunnen blockchains nieuwe bedrijfs- en procesmodellen initiëren, omdat zij een andere wijze van organiseren ontsluiten, dankzij het onveranderbaar registreren van herleidbare gegevens zonder de tussenkomst van een trusted third party of centrale autoriteit. Geldzaken zonder bank.

Informatietechniek die vertrouwen schept en bureaucratie slecht. Zo luidt de belofte van blockchain. Bestaande toepassingen lopen uiteen van cryptovaluta’s als betaalmiddel tot het vastleggen van transacties in toeleveringstekens. Transparanter, veiliger en efficiënter. Maar de rijen sluiten zich niet. Sommigen zijn terughoudend en willen eerst zien en dan pas geloven dat blockchain een heuse game changer is, zoals eerder Internet en clouddiensten bleken te zijn. Echter zelfs pragmatici lijken zich niet tegen de blockchain-technologie als zodanig te keren. Goed beschouwd houdt vrijwel iedereen — ondernemer en politicus — de deur open voor de potentie van deze spraakmakende techniek. Terwijl toezichthouder DNB cryptovaluta’s niet geschikt acht als geld, plaatste Schiphol als eerste Europese lucht-haven een crypto ATM waarmee passagiers hun euro’s kunnen wisselen voor bitcoins en vice versa. Wat dit nieuwe boek, dat tevens in het Engels verschijnt, bijzonder maakt en onderscheidt van andere publicaties over blockchain, is de multidisciplinaire — maatschap-pelijke, technische en juridische — benadering. Daarmee kan iedereen zijn voordeel doen.

Het Nationaal Blockchain Debat bouwt mede voort op de KNVI-bundel Multidisciplinaire aspecten van blockchain onder redactie van onze leden Natascha van Duuren en Victor de Pous. De registratie staat open: klik hier!

PROGRAMMA

15:00 uur:         Ontvangst

15:30 uur:         Welkom en introductie debaters door de dagvoorzitter

15:50 uur:         Debat aan de hand van stellingen

16:45 uur:         Interactie met de zaal en afsluiting

17:00 uur:         Borrel

19:00 uur:         Einde

Natascha van Duuren is advocaat/partner IT, IE & Privacy. Daarnaast is zij voorzitter van de Special Interest Group (SIG) IT-recht van het KNVI. Zij publiceert onder andere via ons kennisblog, en wordt als expert op het gebied van IT- en Privacyrecht regelmatig gevraagd als spreker voor lezingen en congressen. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan direct contact op! Ook is zij een van de auteurs van het onlangs verschenen boek: “Multidisciplinaire aspecten van blockchain”. Meer weten over het boek of bestellen? Klik hier!

Een griepje of een verkoudheid van uw medewerkers. Vervelend, maar juridisch niet onoverkomelijk. Lastiger wordt het bij een langdurige ziekte van uw werknemer. De wet en het UWV verwachten veel van u als werkgever/HR-medewerker.

Tijdens de ontbijtsessie geven wij u graag enkele handvatten voor:

 • omgaan met situatieve arbeidsongeschiktheid
 • wel/geen loon bij opzettelijk ziek
 • re-integratie en sancties bij niet meewerken aan re-integratie
 • compensatie transitievergoeding of slapend dienstverband?

U bent donderdag 11 april 2019 vanaf 7.45 uur van harte welkom om deel te nemen aan de interactieve ontbijtbijeenkomst. Om 8.00 uur starten we met het inhoudelijke deel, terwijl u rustig kunt ontbijten. Aansluitend is er tot 9.30 uur tijd om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers of op informele wijze vragen te stellen aan de advocaten van De Clercq.

Als uw collega of zakenrelatie ook geïnteresseerd is in dit onderwerp, dan is hij of zij van harte welkom. Wilt u het ons laten weten wie u als introducé meeneemt?

Wij kijken uit naar uw komst!

Deelname is kosteloos. Aanmelden? Stuur dan een e-mail naar: s.groen@declercq.com 

Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na bevestiging van uw deelname rekenen we op uw komst.

=====================================================

Dit is de zesde bijeenkomst in de serie “Arbeidsrechtelijke ontbijtsessies bij De Clercq”.

Op zoek naar meer verdieping? Schrijf u in voor een cursus bij De Clercq Academie.